Δ. Παπακωνσταντίνου προς Δ. Κεχαγιά: Ξεκινήστε το έργο μεταφοράς των πυλώνων κι αφήστε τον λαϊκισμό στην άκρη
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου προς Δ. Κεχαγιά: Ξεκινήστε το έργο μεταφοράς των πυλώνων κι αφήστε τον λαϊκισμό στην άκρη

Για «λαϊκισμό» και προσπάθεια μονοπώλησης όλων των ενεργειών για τη δρομολόγηση του έργου της απομάκρυνσης των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τη Ν. Πεντέλη κατηγορεί τη δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συμμαχίας», Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από τη σχετική υπογραφή της σύμβασης από την προηγούμενη διοίκηση με τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), καλεί τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει:

Το έργο μεταφοράς των πυλώνων σας το παραδώσαμε έτοιμο, με υπογεγραμμένη σύμβαση με τον ΑΔΜΗΕ, εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 9 μήνες, με ρήτρα για καθυστέρηση. Τον Ιούνιο θα έπρεπε να τελειώνει, αν υλοποιούσατε τη σύμβαση.

Σταματήστε πλέον να λαϊκίζετε ότι απαλλάξατε τον Δήμο από 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Είστε νέος άνθρωπος και δυστυχώς λειτουργείτε με λογικές παλαιοκοματισμού.

Το 1,5 εκατομμύριο ήταν χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και οι 804.000 δάνειο από το Παρακαταθηκών, που -όπως σας προτείναμε- βάζοντας χρήματα του Δήμου σε αυτό, τα οποία άφθονα σας αφήσαμε (5,6 εκατομμύρια στο ταμείο) και εσείς πλέον διατυμπανίζετε ότι θα έχετε 50.000 τόκους ετησίως, η τελική επιβάρυνση του Δήμου θα ήταν 4.200 ευρώ τον μήνα.

Και τονίζουμε επιβάρυνση του Δήμου, όχι των δημοτών, όπως εντέχνως εσείς και κάποια «παπαγαλάκια» διακινούν. Καμιά επιβάρυνση για τους δημότες δεν θα προέκυπτε. Από τα συνήθη έσοδά του, ο Δήμος είχε να βάλει 4.200 τον μήνα. Δόξα τω Θεώ και τον λαό -όπως θέλετε πείτε το- αφήσαμε εύρωστο οικονομικά και άρτια λειτουργικά Δήμο.

Και μη μας πείτε ότι δεν είχε να τα βάλει, γιατί θα μιλήσουμε!

Η ουσία είναι ξεκινήσετε το έργο και όχι οι καθημερινές ανακοινώσεις με «θα» για να αλλάξετε την ατζέντα των συμβαινόντων στον Δήμο που δεν σας ευνοεί. Και μην αναφέρεστε στον κορωνοϊό κατά το δοκούν. Τελικά τι είναι, κακός για σας όταν σας καθυστερεί, όπως λέτε, και καλός όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις!

Βάλτε λοιπόν το έργο μπροστά και αφήστε του εξυπνακισμούς στην άκρη. Φερθείτε έξυπνα και όχι μίζερα. Βγείτε και πείτε και μια καλή κουβέντα για την προηγούμενη διοίκηση για το έργο. Μην κάνετε σαν μικρό παιδί που θέλει όλα τα παιχνίδια, και τα δικά του και των άλλων δικά του

Θα μας αναγκάσετε να σας θυμίσουμε τη λαϊκή παροιμία «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου».

Θυμάστε στα εγκαίνια του έργου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, η τότε κυβέρνηση είχε το πολιτικό πολιτισμό να καλέσει και την προηγούμενη που το είχε δρομολογήσει

Η ουσία είναι να ξεκινήσει το έργο, που είναι έργο για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Εμείς, με παρρησία, καλώς ορίσαμε τους νέους όρους χρηματοδότησης, μολονότι ήταν το έλασσον για να ξεκινήσει και να τελειώσει το έργο.

Και αν με το καλό γίνει σύντομα, όλοι που βάλαμε το λιθαράκι μας, και εμείς και εσείς, και πολλοί άλλοι εντός και εκτός Δήμου (γιατί ένα τόσο μέγα έργο απαιτεί ευρύτατες συνέργειες) θα νοιώθουμε ότι κάναμε κάτι καλό για τη κοινωνία

Και αυτή θα είναι η ηθική μας ικανοποίηση. Ότι κάναμε το χρέος μας στη κοινωνία!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet