Εκδήλωση «Απ’ τα Ανάκτορα και το Φανάρι στις ταβέρνες του Γαλατά» στη Νέα Πεντέλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκδήλωση «Απ’ τα Ανάκτορα και το Φανάρι στις ταβέρνες του Γαλατά» στη Νέα Πεντέλη

Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, εκδήλωση και συναυλία με τίτλο «Απ’ τα Ανάκτορα και το Φανάρι στις ταβέρνες του Γαλατά», με το σχήμα «Δημιουργικό Μουσικό Νησί».

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, το Σάββατο 8/10/22 και ώρα 19:30.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και αποτελεί μία περιήγηση στον μουσικό πολιτισμό της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο έργο και τη δράση των σημαντικότερων Ρωμιών συνθετών της Πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου σημαντικοί μουσικοί και λόγιοι συνθέτες ρωμέικης καταγωγής δραστηριοποιήθηκαν σε όλα τα πεδία της επιτέλεσης, στο πλαίσιο χώρων, όπως είναι εκείνοι των ανακτόρων, του Πατριαρχείου και των επιμέρους κοινοτήτων, καθώς και των οινοποτείων της Πόλης.

Στην εκδήλωση θα αποδοθούν οργανικά έργα τα οποία ακολουθούν μια σειρά από συγκεκριμένες συνθετικές φόρμες, Φαναριώτικα τραγούδια από τις έντυπες μουσικές συλλογές του 19ου αιώνα σε Βυζαντινή Παρασημαντική, καθώς επίσης, οργανικοί και φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί.

Συντελεστές: Νίκος Ανδρίκος/Πολίτικο Λαούτο, Φωνή, Νίκος Παραουλάκης/Νέι, Ταξιάρχης Γεωργούλης/Ούτι, Τάσος Πούλιος/Κανονάκι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet