Εκρίθηκαν από την ΕΥΔΑΠ οι όροι δημοπράτησης για το έργο κατασκευής αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκρίθηκαν από την ΕΥΔΑΠ οι όροι δημοπράτησης για το έργο κατασκευής αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, μετά τη χθεσινή (3/8) απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ που ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργου. Η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Πεντέλης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020. Το σύνολο της δαπάνης του έργου είναι 4,3 εκατ. ευρώ, περίπου. Το έργο θα κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ, ενώ θα χρηματοδοτηθούν και οι συνδέσεις των κατοικιών με το δίκτυο, χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Με το έργο θα κατασκευασθεί και θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90μ., δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782μ. και 250 διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων.

«Από την αρχή της δημοτικής θητείας η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά είχε θέσει το θέμα της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης ως έργο πρώτης προτεραιότητας, ως ένα έργο που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Η δήμαρχος μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που ένα μεγάλο έργο, που σχεδιάσαμε σωστά στην έναρξη της θητείας μας, μπαίνει στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του. Επιλύουμε οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρώ επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι δεν θε επιβαρυνθεί ο Δήμος για την κατασκευή του, αλλά ούτε οι πολίτες, καθώς πετύχαμε και τη χρηματοδότηση της εντελώς δωρεάν σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο, γεγονός που απαλλάσσει τους συμπολίτες μας από σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι υλοποιούμε το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες μας, επιλύοντας σειρά συσσωρευμένων επί χρόνια θεμάτων, για το καλό της πόλης και των δημοτών

Ευχαριστώ την ΕΥΔΑΠ και τα στελέχη της για την άριστη συνεργασία που έχουμε, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου αιρετούς, αλλά και τα στελέχη της Τεχνικής Διεύθυνσης του Δήμου μας και της Διεύθυνσης Πολεοδομικών εφαρμογών για ό,τι έκαναν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και σύντομα να έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την έναρξη κατασκευής του έργου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet