Ενδιαφέρουσα η ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση, στα Μελίσσια
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα η ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση, στα Μελίσσια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης η ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση σε διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών.

«Η διοργάνωση ημερίδων σε δήμους προς ενημέρωση των πολιτών (ιδιωτών, είτε φυσικών, είτε νομικών προσώπων) θεωρείται ως αποτελεσματικός τρόπος για τη διάδοση του Θεσμού της Διαμεσολάβησης, δηλαδή του Εναλλακτικού Τρόπου Επίλυσης των Διαφορών – αστικών και εμπορικών υποθέσεων προς το παρόν, με προοπτική επέκτασης και σε άλλες υποθέσεις, όπως παραδείγματος χάριν οι διοικητικές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αντιλαμβανόμενος τη χρησιμότητα της ενημέρωσης προς τους πολίτες του Δήμου, άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κ. Βικτώριας Λιούτα, δικηγόρου Αθηνών και διαπιστευμένης από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαμεσολαβήτριας για τη διοργάνωση Ημερίδας παραχωρώντας δωρεάν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο θεματικός αντιδήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του δημάρχου, ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Λάμπρος Κοτσίρης, από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Μάντζος και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών Κατερίνα Κωτσάκη.

Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις όλων των ομιλητών μέσα από τις οποίες επισημάνθηκε, όπως αναφέρεται, «η σπουδαιότητα της Διαμεσολάβησης σε όλες τις εκφάνσεις της ως τρόπος επίλυσης των διαφορών, που επιτρέπει τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης των μερών, αλλά και την επικράτηση της κοινωνικής  ειρήνης».

Επίσης βαρύτητα εδόθη στις βασικές αρχές που διέπουν τη Διαμεσολάβηση, τις πέντε φάσεις της, τα πλεονεκτήματά της και τις δεξιότητες του διαμεσολαβητή, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δεν εκδίδει απόφαση, ούτε καν υποδεικνύει λύση στους ενδιαφερόμενους, απλά διευκολύνει τους ανθρώπους στο να εντοπίσουν τα πραγματικά συμφέροντά τους και να βρουν την αποτελεσματικότερη λύση».

Η πρόταση της προέδρου ότι η Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών είναι διατεθειμένη να παρέχει δωρεάν μέσω δυο μελών της, Υπηρεσίες Παροχής Πληροφοριών Διαμεσολάβησης, δυο ώρες την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρέχονται σε όσους δημότες του Δήμου Πεντέλης το θελήσουν πληροφορίες για τη Διαμεσολάβηση, όπως γενικές απόψεις για το ενδεδειγμένο της Διαμεσολάβησης σε συγκεκριμένη υπόθεση τους και οδηγίες για το που θα βρουν Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές και τι θα κάνουν για να τους αναθέσουν την υπόθεσή τους, βρήκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θετική ανταπόκριση από τον αντιδήμαρχο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεσμεύτηκε να τη μεταφέρει προς τη διοίκηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για να κινηθούν οι αντίστοιχες απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησης».

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε ολόκληρη, με φροντίδα των δημοσιογράφων κας Κάντζιου και κας Δούκα και το βίντεο θα «ανεβεί» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet