ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… σε “Σισμανόγλειο” και “Φλέμιγκ”
Κοινωνία

ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… σε “Σισμανόγλειο” και “Φλέμιγκ”

Πολυμελές κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής κίνησης ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ – Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Φειδοπιάστη, επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία της περιοχής «Σισμανόγλειο» και «Αμ. Φλέμιγκ», για προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με τα Σωματεία Εργαζομένων. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων και στα δύο Νοσοκομεία παρουσίασαν την οριακή κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφικές παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας.

Το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Παπαδημητρίου», πριν περίπου ένα χρόν , η διάλυση – συρρίκνωση το περασμένο καλοκαίρι του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ» και η πρόσφατη αποδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, δημιούργησαν ασφυκτικές καταστάσεις στη λειτουργία τους, από τη μείωση περίπου 300 νοσηλευτικών κρεβατιών, την κατάργηση κλινικών και τις διαθεσιμότητες εκατοντάδων εργαζομένων, με άμεσες επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, με το προχθεσινό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, βγαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε μία εβδομάδα γιατροί και οδηγοί, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο τα υφιστάμενα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στο «Σισμανόγλειο», με τις νέες διαθεσιμότητες, δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε κλινικές και τμήματα όπως η Παθολογική, το Αιμοδυναμικό, το Γαστρεντερολογικό, ενώ τα ράντζα κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνισή τους σε εφημερίες.

Αντίστοιχα στο «Αμ. Φλέμιγκ» η συρρίκνωση – διάλυσή του οδήγησε στη κατάργηση σημαντικών κλινικών όπως η Ουρολογική, η Οφθαλμολιγική, η Πνευμονολογική, η Νεφρολογική, η ΩΡΛ κ.ά., ενώ με τις νέες διαθεσιμότητα σοβαρά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει η Χειρουργική Κλινική, αλλά και η διασύνδεσή του με το “Σισμανόγλειο” για μεταφορά ασθενών, φαρμάκων κ.λπ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Φειδοπιάστης και τα στελέχη του συνδυασμού, αφού ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους όπως έκαναν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την παρουσία στις κινητοποιήσεις τους.

Για την «Πεντέλη εν Δράσει – Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών», το δικαίωμα κάθε πολίτη σε δημόσιες, ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη κατεύθυνση θεωρούμε ζωτικής σημασίας την ύπαρξη των δύο αυτών νοσοκομείων.

Δεσμευόμαστε στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και στους συμπολίτες μας ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην περαιτέρω υποβάθμιση των δύο αυτών υγειονομικών μονάδων και θα αγωνιστούμε για την πλήρη και ασφαλή επαναλειτουργία του «Αμ. Φλέμιγκ».

Για εμάς είναι θέμα ζωής!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet