Επαναλειτουργούν από Δευτέρα 1 Ιουνίου Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και ΚΕΠ στη Ν. Πεντέλη και στην Πεντέλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα 1 Ιουνίου Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και ΚΕΠ στη Ν. Πεντέλη και στην Πεντέλη

Ο Δήμος Πεντέλης, ακολουθώντας τις σχετικές ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την επαναλειτουργία δομών μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών, λόγω της Covid-19, ανακοινώνει την επαναλειτουργία των ΚΕΠ και των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, με οδηγίες και συστάσεις για την ασφάλεια όλων.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου 2020:

1. Επαναλειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πεντέλης, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τα εξής:

  • Το ωράριο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πεντέλης διαμορφώνεται σε 07:30-13:00, με δυνατότητα αποχώρησης 13.00-13.30.
  • Όλοι οι χώροι διδασκαλίας και υποδοχής είναι απολύτως έτοιμοι και σχολαστικά καθαροί για να φιλοξενήσουν βρέφη και νήπια με απόλυτη ασφάλεια και με τις αρτιότερες συνθήκες υγιεινής που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, τους δύο επόμενους μήνες.
  • Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες από τους παιδιάτρους των παιδικών σταθμών σχετικά  με τη χρήση των μέσων προστασίας για την καλύτερη προφύλαξη και ασφάλεια των παιδιών και για τον σκοπό αυτό προμηθεύτηκε και ειδικά θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως θερμομέτρηση των παιδιών.
  • Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα για την περαιτέρω διαμόρφωση και προσαρμογή των Βρεφονηπιακών Σταθμών στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.

2. Με την επαναλειτουργία των ΚΕΠ στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη, θα λειτουργούν όλα τα ΚΕΠ της πόλης, με ωράριο από 08:00 έως 15.30 λαμβάνοντας υπόψη τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης.

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής προ-συνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβού:

  • ΚΕΠ Μελισσίων 213 2007000
  • ΚΕΠ Νέας Πεντέλης 213 2048150
  • ΚΕΠ Πεντέλης 213 2048090

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet