Η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Πεντέλης για το θέμα του ΝΙΕΝ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Πεντέλης για το θέμα του ΝΙΕΝ

Σε ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Πεντέλης για το θέμα της απόκτησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) προέβη η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, συγκαλώντας έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 20/5.

Η δήμαρχος, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, να παραχωρήσει τη χρήση χώρου πρασίνου 110 στρεμμάτων του ΝΙΕΝ στο Δήμο Πεντέλης για εννέα χρόνια, παρουσίασε στους επικεφαλής τα ζητήματα που προκύπτουν έως την τελική υπογραφή για την απόκτηση του χώρου.

Αναφέρθηκε κυρίως στους δασικούς περιορισμούς, οι οποίοι επιβάλλουν τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και τις επιτρεπόμενες χρήσεις του, οι οποίες θα τον μετατρέψουν σε ένα προστατευμένο και μοναδικό χώρο περιπάτου, που θα φιλοξενεί ήπιες ανοικτές πολιτιστικές δραστηριότητες χωρίς να αλλοιώνουν τον δασικό του χαρακτήρα.

Στη σύσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πλαίσιο και τις χρήσεις που θα επιτραπούν, ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων για την καλύτερη δυνατή προστασία και διαχείριση του χώρου, έως την τελική υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet