Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης και συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας 10/1
Κοινωνία

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης και συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας 10/1

Την αναστολή λειτουργίας για έναν μήνα της παιδιατρικής κλινικής του Παίδων Πεντέλης, προκειμένου το Νοσοκομείο ως mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, θα συμμετάσχει και σε έκτακτη κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, στο Νοσοκομείο.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής και άρα υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του Nοσοκομείου και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, εν μέσω πανδημίας και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, κυρίως σε παιδιά, η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης στηρίζει την έκτακτη κινητοποίηση τη Δευτέρα 10/01/22, στις 09:00, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η κυβέρνηση -αντί να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων- επιλέγει εν μέσω πανδημίας να βάλει οριστικά λουκέτο στη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, σπρώχνοντας πολλές οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα.

Αντί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, προχωρώντας σε απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, κλείνει εν μία νυκτί ένα παιδιατρικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια, Ανατολική Αττική, αλλά και τους όμορους νομούς (π.χ. νομός Ευβοίας), όντας ένα από τα τρία αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει το Παίδων Πεντέλης -να επαναλειτουργήσουν τώρα όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν.
  • Επαρκή στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη όλων των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο εμβολιασμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet