Κάποιοι σύλλογοι γονέων στον Δήμο Πεντέλης δεν έκοψαν πίτα – Προτίμησαν να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα…
syllogos.goneon.krystalleio/FB
Κοινωνία

Κάποιοι σύλλογοι γονέων στον Δήμο Πεντέλης δεν έκοψαν πίτα – Προτίμησαν να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα…

Οι Σύλλογοι Γονέων του Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, του Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης, του Γυμνασίου Πεντέλης, του 2ου Δημοτικού Πεντέλης και Γονείς από το 2ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης, φέτος δεν έκοψαν πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τι έκαναν;

«Την ενώσαμε! Δεν χώρισε ο καθένας το κομμάτι του! Αρκετά χωρίσαμε», όπως αναφέρουν οι ίδιοι στον λογαριασμού του Συλλόγου στο FB.

Έτσι, στη δομή φιλοξενίας, στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «ενώσαμε μια μεγάλη αγκαλιά και καλωσορίσαμε τα ασυνόδευτα προσφυγάκια που φιλοξενούνται στη γειτονιά μας!
Τους χαρίσαμε συμβολικά από ένα τετράδιο και μολύβι, επιτραπέζια παιχνίδια, μπάλες και προσπαθήσαμε να τους προσφέρουμε έστω ελάχιστα από αυτά που τόσο στερήθηκαν. Γονείς εθελοντές προσφέρθηκαν να τους κάνουν μαθήματα γλωσσών, υπολογιστών, κατασκευών.
Τα προσκαλέσαμε να παρακολουθήσουν τα απογεύματα και τα Σάββατα τις εξωσχολικές μας δραστηριότητες, όπως σκάκι, κρουστά, ρομποτική – θα αρχίσουμε και κρίκετ»!

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι γονείς είχαν καλέσει τα προσφυγόπουλα και πριν λίγες μέρες, μαζί με τους δασκάλους τους, και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, διασκέδασαν παίζοντας, ποδόσφαιρο, μετά μουσικής, στο γηπεδάκι απέναντι από το Κρυστάλλειο. Για τον σκοπό αυτόν αξιοποίησαν τον εξοπλισμό (τέρματα, μπάλες κ.λπ.) που χάρισαν το Ίδρυμα της Barcelona, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Praksis, στο πλαίσιο του περσινού προγράμματος FutbolNet, που φιλοξένησε ο Σύλλογος Γονέων. «Για την ιστορία, το ματς έληξε 5-1, με 2 γκολ -μάλλον οφσάιντ- του 5χρονου Αχιλλέα όπως αναφέρεται στην ανάρτηση…

Τα παιδιά κι οι συνοδοί τους κέρασαν πορτοκαλάδες και μπισκότα και όλοι μαζί «ένωσαν» και… εξαφάνισαν μια πίτα 2 κιλών και μάλλον χρειαζόταν μεγαλύτερη, όπως αναφέρει χιουμοριστικά ο Σύλλογος, η ανάρτηση του οποίου συνεχίζει ως εξής:

«Υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να βάλουμε το λιθαράκι που μας αναλογεί στο να κάνουμε το σχολειό, την πόλη, τον κόσμο μας, πιο φιλόξενο γι’ αυτά τα παιδιά. Χωρίς φωνές, χωρίς εντάσεις…

»Άλλωστε, ο κόσμος δεν αλλάζει όταν φωνάζουμε αυτά που πιστεύουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. Ο κόσμος αλλάζει όταν αυτά που πιστεύουμε, αλλάζουν. Και για να γίνει αυτό πρέπει “εμείς να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο”.

»Νικημένο μου ξεφτέρι θα αλλάξουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι δεν πρέπει άλλο πια ο κόσμος να προχωρεί… Καλή Χρονιά Κεμάλ…

Υ.Γ.1: Ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τον κ. Γκάτσο για τις προσαρμογές.
Υ.Γ.2: Σήμερα απολαύσαμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Ίσως η καλύτερη μέχρι σήμερα “Δύση” για αυτά τα παιδιά της Ανατολής…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet