Καθαρίζονται στάσεις, καφάο, φρεάτια και γίνεται αφαίρεση γκράφιτι στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Καθαρίζονται στάσεις, καφάο, φρεάτια και γίνεται αφαίρεση γκράφιτι στον Δήμο Πεντέλης

Συνεχίζεται με αυξημένη ένταση του ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαριότητας της πόλης από τοn Δήμο Πεντέλης, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση εκτός από την αποκομιδή, την ανακύκλωση και τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων, σε εξέλιξη είναι οι ακόλουθες δράσεις:

  • Προχωρεί το πρόγραμμα καθαρισμών των φρεατίων ομβρίων υδάτων, αρχικά σε εντοπισμένα προβληματικά σημεία ήταν επί χρόνια ακαθάριστα και εν συνέχεια στο σύνολο της πόλης. Ο καθαρισμός των φρεατίων πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα, τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης δημόσιων χώρων και αφαίρεσης graffiti, το πρόγραμμα καθαρισμού και αποκατάστασης ζημιών στις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της πόλης.
  • Γίνονται εξειδικευμένες εργασίες φροντίδας και ελαιοχρωματισμού των ΚΑΦΑΟ και σημείων που απαιτούν και την χρήση antigraffiti από ειδικό συνεργείο, ώστε μελλοντικά οι μπογιές να απομακρύνονται μόνο με την χρήση νερού.
  • Διενεργούνται εκτεταμένες δράσεις περισυλλογής εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από την πλατεία Πόγκα και από άλλα σημεία της πόλης.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Το πρόγραμμά μας για μια πιο καθαρή, πιο ευπρεπή, πιο ανθρώπινη πόλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η εικόνα αλλάζει και αυτό είναι πλέον ορατό. 

»Προχωρούμε και σε δράσεις πέραν της αποκομιδής των σκουπιδιών και του οδοκαθαρισμού, αλλάζοντας την οπτική και την αισθητική των δρόμων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες. Τις επόμενες εβδομάδες η αλλαγή στην εικόνα της πόλης θα είναι ακόμη πιο ορατή καθώς οι δράσεις μας συνεχίζονται και εντατικοποιούνται.

Ευχαριστούμε τους δημότες που στην προσπάθεια μας είναι σύμμαχοι και αρωγοί και συμβάλλουν ώστε όλοι μαζί να κρατήσουμε το Δήμο Πεντέλης καθαρό».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιούνται σημείωσε:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα βελτίωσης της καθημερινότητας και της οπτικής της πόλης με εξειδικευμένες εργασίες φροντίδας επιλεγμένων σημείων της. Αφαιρέσαμε γκράφιτι, απομακρύναμε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, βάψαμε στάσεις και καφάο, καθαρίσαμε φρεάτια ομβρίων υδάτων που είχαν χρόνια να καθαριστούν.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του Δήμου μας  για την προσεγμένη δουλειά τους, που συμβάλλει σημαντικά στο να αλλάξουμε σταδιακά την εικόνα της πόλης μας, προς το καλύτερο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet