Καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον βαθμό κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον βαθμό κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης

Για τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς θα ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης του πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, μέσα από την ιστοσελίδα του σε ειδικά διαμορφωμένο και ευδιάκριτο σημείο της.

Η υπηρεσία καθιερώνεται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αντιπυρική περίοδος και αποσκοπεί στην καθημερινή πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς, όπως αυτή ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Για επιπλέον πληροφόρηση οι πολίτες θα μπορούν να κατευθύνονται στην ειδική σελίδα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, όπου διακρίνονται οι κατηγορίες κινδύνου, σε χαμηλή, μέση, υψηλή και πολύ υψηλή, βαθμολογούμενες αντίστοιχα με αριθμούς από το 1 έως το 4. Η κατηγορία με αριθμό 5, κατά κανόνα, εμφανίζεται σπάνια στον χάρτη.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις κατηγορίες κινδύνου με βαθμό επικινδυνότητας από 3 και άνω. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχει και ενημέρωση με άλλα τεχνολογικά μέσα.

Η νέα υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής νέων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους δημότες, μέσω της δημοτικής ιστοσελίδας.

Με αφορμή τη νέα υπηρεσία η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε:

«Εισάγουμε σήμερα μια νέα υπηρεσία πληροφόρησης προς τους δημότες μας, ώστε να μπορούν να είναι ενήμεροι συνεχώς για τα θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς στα ζητήματα αυτά απαιτείται εγρήγορση από όλους μας και στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και πολιτών.

»Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενημερώνονται καθημερινά για τον βαθμό επικινδυνότητας πυρκαγιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, να ακολουθούν τις οδηγίες και να αποφεύγουν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως δυστυχώς απερίσκεπτα είχαμε την καταστροφή στο Μάτι πριν από περίπου δύο χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet