Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στις Δημοτικές Κοινότητες Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στις Δημοτικές Κοινότητες Δήμου Πεντέλης

Την πρώτη ημέρα του χρόνου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης (Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη).

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σε χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες κάθε φορά το άνοιγμα της νέας χρονιάς είναι μία αφετηρία ελπίδας και παράλληλα μια αυτονόητη πρόκληση απολογισμού και προγραμματισμού.

»Έτσι η σκληρή πραγματικότητα του κοντέματος της ζωής μας κατά ένα έτος γίνεται θετικό όνειρο ελπίδας.

»Σήμερα έχοντας βιώσει ήδη μία σκληρή πενταετία στερήσεων και προσπαθειών σε εθνικό επίπεδο προφανώς και έχουμε ανάγκη τέτοιων στιγμών και στο χέρι μας είναι να βγουν αληθινά τα όνειρά μας και να πραγματωθούν οι ελπίδες μας.

»Οι θεσμοί απαξιωμένοι τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα πασχίζουν να σταθούν όρθιοι και να πείσουν κάτι που μάλλον φαντάζει δύσκολο αφού πασχίζουν εν πολλοίς με φθαρμένα πρόσωπα και με μεθόδους που θυμίζουν το κακό μας χτες.

»Ο άνθρωπος κουρασμένος  και ταλαιπωρημένος δυστυχώς παύει πολλές φορές να αποτελεί την απάντηση στην όποια ερώτηση και κλυδωνίζεται για τα αυτονόητα για μία πατρίδα, μία θρησκεία, μία στέγη, ένα πιάτο φαΐ, ένα μεροκάματο, ισότητα, δίκαιο, ανθρωπιά.

»Η πατρίδα μας φωλιασμένη στο καλύτερο παγκόσμια οικόπεδό της γης στο θρόνο του πνεύματος, του πολιτισμού και της ιστορίας των προγόνων μας, απολαμβάνει και κλυδωνίζεται από τα παγκόσμια συμφέροντα, τους κακούς γείτονές της και τους τριγμούς των συρράξεων της Ανατολικής Μεσογείου κυρίως.

»Σ΄ αυτό το πλαίσιο μόνο υγιές κύτταρο η οικογένεια που συγκλονισμένη από το σοβαρό οικονομικό, ηθικό και πολλές φορές και θεσμικό σοκ, προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή με πολλές απώλειες σε σχέση με το παραδοσιακό χτες. Όπως και να χει όμως είναι αυτή η οικογένεια που σφιγμένη γύρω από τον ισχυρό κρίκο της που λέγεται “παιδί” προσπαθεί, παλεύει, αποτελεί κυρίαρχη ελπίδα.

»Ο Δήμος μας αναπτυγμένος στις όμορφες Νοτιοανατολικές πλαγιές του Πεντελικού, στην περιοχή που χάρισε στην ανθρωπότητα το σύμβολο της Δημοκρατίας, τον Παρθενώνα, προσπαθεί να δώσει στον προνομιούχο δημότη, κάτοικο όσο μπορεί μέσα σε αυτό το σκληρό και δύσκολο εθνικό πλαίσιο, καλύτερες υπηρεσίες λειτουργίας, υποδομών, κοινωνικής πρόνοιας, αλληλεγγύης, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού, καθημερινότητας με το μικρότερο κόστος και με την φιλοσοφία “αφεντικό μας ο πολίτης –  δημότης”.

»Στον αγώνα αυτό μονόδρομος επιτυχίας η συνεργασία, η καθαρότητα, η διαφάνεια, το δίκαιο και το παράδειγμα χωρίς τίποτα στην τύχη, η εργατικότητα, η πρόβλεψη και η πρόληψη».

Στη συνέχεια ανέφερε για τη νέα χρονιά τους κύριους στόχους της διοίκησης ξεχωριστά για κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος σημείωσε:

«Έχοντας πάντα στη σκέψη μας ότι “ανθρώπων άρχει ούκ αει άρχει και κατά νόμον άρχει” εργαζόμαστε επί 24ώρου βάσεως για να φανούμε αντάξιοι της εντολής σας. Με βάση τις αρχές της αξιοσύνης και της αυτοδημιουργίας που πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουμε με εμπειρία ζωής έργο και δύναμη ψυχής προσπαθούμε. Ο Θεός και εσείς κρίνετε και δρομολογείτε τη συνεργασία μας. Να έχετε δύναμη υγεία και επιτυχίες στους στόχους σας. Καλή Χρονιά».

Στις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστησαν, ανά Δημοτική Κοινότητα:

Για τη Δ.Κ. Μελισσίων: Οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Σεβαστός Βορέας, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μαγιάτης και Νικόλαος Δροσάτος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ, Παναγιώτης Μούστρης και Βασίλειος Λάζος, αντίστοιχα, η υπεύθυνη Αιμοδοσίας του Δήμου και του Δ΄ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων, Αγνή Ζώη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου και πλήθος δημοτών.

Για τη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης: Οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Ελευθέριος Κιτσούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μουαμελετζής, Δημήτρης Μιχαλέλης, Ελευθέριος Κοντουλάκος και  Κωνσταντίνος Μωραΐτης, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, ο τοπικός σύμβουλος Σταύρος Λεμπετσόγλου, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, το μέλος του ΟΚΠΑ Ελένη Γκρέτσα, ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ν. Πεντέλης, Νικόλαος Οικονομίδης, οι ιερείς του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Ν. Πεντέλης, Ειρηναίος και Ευάγγελος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου και πλήθος δημοτών.

Για τη Δ.Κ. Πεντέλης: Οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης, Μιχαήλ Κολιός, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Ελευθέριος Κιτσούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθέριος Κοντουλάκος, Ιωάννης Ζώης και  Κωνσταντίνος Μωραΐτης, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης, Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος και Γιάννης Ζούνης, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ-Πρ. Ηλία Πεντέλης πατέρας Φραγκίσκος, εκπρόσωποι φορέων καισυλλόγων του Δήμου και πλήθος δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet