Κ. Βαρλαμίτης: Οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις ρεύματος στους ΟΤΑ – Ο Δήμος Πεντέλης «περί άλλων τυρβάζει»
deddie.gr
Κοινωνία

Κ. Βαρλαμίτης: Οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις ρεύματος στους ΟΤΑ – Ο Δήμος Πεντέλης «περί άλλων τυρβάζει»

Οι υψηλές αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων θα πλήξει σημαντικά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού το συνολικό ενεργειακό τους κόστος, προ των αυξήσεων, υπολογίζεται άνω του 1 δισ. ευρώ ετησίως υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, οικονομολόγος, τ. πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο.

Στο σχετικό άρθρο του ο ίδιος κάνει ειδική του αναφορά στον Δήμο Πεντέλης όπου υποστηρίζει ότι με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού 2021 προκύπτει ότι το ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας του δικτύου οδοφωτισμού θα ανέλθει από 470 χιλιάδες ευρώ σε 610 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 140 χιλιάδες ευρώ. Σημειώνει, δε, ότι «αν ο Δήμος είχε προχωρήσει έγκαιρα στις κατάλληλες δράσεις εξοικονόμησης, αντί για επιβάρυνση, θα υπήρχε ετήσιο όφελος τάξεως 360 χιλιάδων ευρώ» για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, οι δημότες του Δήμου Πεντέλης θα επιβαρυνθούν και πάλι από τις επιλογές της δημοτικής αρχής και την έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού, σχεδιασμού και ιεράρχησης αναγκών του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet