Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης: Να βρεθεί χώρος στον Δήμο Πεντέλης για τους πρόσφυγες
Κοινωνία

Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης: Να βρεθεί χώρος στον Δήμο Πεντέλης για τους πρόσφυγες

Στο μείζον κοινωνικό θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο Πεντέλης αναφορικά με τη φημολογούμενη μεταφορά προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», στα Μελίσσια, παρεμβαίνει η Κομματική Οργάνωση Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της, αφού υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων για φιλοξενία και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε εκδήλωση ρατσισμού εναντίον τους, υποστηρίζει ότι πρέπει να βρεθεί χώρος στον Δήμο για την υποδοχή τους, θεωρώντας ακατάλληλο των προαναφερόμενο προτεινόμενο χώρο.

Επίσης, καταφέρεται σκληρά κατά της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, κατηγορώντας την για «άθλια, ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική την οποία επιχείρησε να ντύσει με τη δήθεν ευαισθησία της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της οργάνωσης:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων, ανήλικων στην πλειοψηφία τους, στην πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου «Α. Φλέμινγκ» στα Μελίσσια, η Κομματική Οργάνωση Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΕΙΧΟΣ

Τα Μελίσσια ξέρουν από προσφυγιά. Η πόλη μας, που χτίστηκε κυρίως από ξεριζωμένους, Πόντιους και Μικρασιάτες πρόσφυγες, δεν μπορεί παρά να αγκαλιάσει τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-Ε.Ε., κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, κάθε παιδί που, χωρίς να το θέλει, αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, τον όλεθρο και τη φτώχεια που σπέρνει στις χώρες τους ο καπιταλισμός.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΟΙΝΗ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Ποιος κερδίζει στη χώρα μας από τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, από τα νοσοκομεία που έκλεισαν, από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία που δεν χωράνε τα παιδιά μας, από τη βαριά φορολογία στις οικογένειες μας;

Είναι τα μονοπώλια που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται, που έχουν στη διάθεση τους φτηνούς εργαζόμενους για ξεζούμισμα.

Ποιος κερδίζει από τον πόλεμο και άρα ποιος είναι ο ένοχος για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας;

Είναι τα μονοπώλια, που για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τον γεωστρατηγικό έλεγχο ολόκληρων περιοχών, δεν διστάζουν να διαπράξουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των λαών της γης.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Η κόλαση της Μόριας και των άλλων hot spots, που οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, με τις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, είναι γνωστά. Αποτελεί ευθύνη του κράτους να βρεθεί χώρος κατάλληλος για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων και των οικογενειών τους και στον Δήμο μας, στήριξή τους με απαγκίστρωση από τις ΜΚΟ.

Διεκδικούμε ανοιχτό χώρο φιλοξενίας, ανθρώπινο και αξιοπρεπή, με υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων σε στέγαση και υγιεινή, νερό, και ό,τι άλλο απαιτείται για τη φιλοξενία των πιο ευάλωτων από τους πρόσφυγες, που είναι τα παιδιά.

Τέτοιος χώρος δεν είναι η πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου «Α. Φλέμινγκ». Πρόκειται για εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα ως πλυντήρια και αποθήκες. Άλλωστε είναι πάγιο το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων του νοσοκομείου, αλλά και του λαού της περιοχής, για ανάπτυξη του νοσοκομείου, επαναλειτουργία της πτέρυγας, στον αντίποδα της πολιτικής που μέχρι σήμερα το συρρικνώνει σταδιακά.

Είναι εφικτό να αξιοποιηθούν άλλοι χώροι, να μετασκευαστούν ή να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις, για τη στέγαση των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών που θα έρθουν.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Η «ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»…

Είναι απαράδεκτη η στάση της δημάρχου Πεντέλης κ. Κεχαγιά, η οποία μίλησε δημόσια για «έγκλημα κατά της πόλης μας» και για «διατάραξη της ομαλής ζωής της πόλης μας». Πρόκειται για άθλια, ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική την οποία επιχείρησε να ντύσει με τη δήθεν «ευαισθησία» της.

Έγκλημα κατά των εργαζόμενων που ζουν στα Μελίσσια και την Πεντέλη είναι:

  • τα δυσθεώρητα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και η δημοτική φορολογία,
  • οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι ελαστικές συμβάσεις στον Δήμο,
  • οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα,
  • οι καταπατήσεις δημόσιων και δασικών εκτάσεων,
  • οι παράνομες χωματερές.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Οι δυνάμεις που καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, που δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν εγκληματίες ακόμα και ανήλικα παιδιά, είναι οι ίδιες που δεν βγάζουν άχνα για τα εγκλήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Κάνουν τους σκληρούς στους αδύνατους, στους φτωχούς, αλλά μπροστά στους ισχυρούς, που σφάζουν και ξεριζώνουν ανθρώπους, για τα συμφέροντα τους, στέκονται αρνάκια.

  • Όποιος ευαισθητοποιείται από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, πρέπει να παλεύει για την κατάργηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η Ν.Δ., στην οποία στηρίζεται ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά.
  • Πρέπει να αγωνίζεται για την αποχώρηση από τους Κανονισμούς Δουβλίνο Ι και ΙΙ, με βάση τους οποίους οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν μπορούν να μεταβούν στις χώρες του τελικού προορισμού τους, εκεί δηλαδή που πραγματικά θέλουν να πάνε.
  • Πρέπει να αγωνίζεται για την ακύρωση της Συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας που επεκτείνει τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο της περιοχής μας, να παλέψουμε μαζί, Έλληνες και πρόσφυγες-μετανάστες ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Να αποκρούσουμε το ρατσιστικό-εθνικιστικό δηλητήριο, ιδιαίτερα να μην επιτρέψουμε να περάσει το ξενοφοβικό μίσος στους νέους ανθρώπους.

Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό υπεύθυνο και παλεύουμε για:

  • Να κλείσουν οι βάσεις, κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, αποδέσμευση από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
  • Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και των Κανονισμών Δουβλίνο Ι και ΙΙ, διεκδικούμε μαζί με τους μετανάστες και πρόσφυγες το δικαίωμά τους να μετακινηθούν ελεύθερα στις χώρες προορισμού τους, να βρουν τις οικογένειες τους.
  • Διεκδικούμε την εγκατάστασή τους σε χώρους κατάλληλους, ανοιχτούς και ανθρώπινους για όσο χρόνο μείνουν στην χώρα μας. Εκπαίδευση για τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet