Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης ΚΚΕ: Η δήμαρχος «ψαρεύει στα θολά νερά» του ρατσισμού
Κοινωνία

Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης ΚΚΕ: Η δήμαρχος «ψαρεύει στα θολά νερά» του ρατσισμού

«Η δήμαρχος κ. Κεχαγιά, με τη χθεσινή της δήλωση, συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» σημειώνει η Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ αναφορικά με τη δήλωση της δημάρχου Πεντέλης για πιθανή εγκατάσταση hot spot στον Δήμο.

«Έχει πλέον την πρώτη ευθύνη για το ότι τέτοιες μισαλλόδοξες φωνές στον Δήμο μας προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι» τονίζει η Οργάνωση, προσθέτοντας: «Είναι φανερό ότι πέφτουν οι μάσκες για την υποκριτική στάση της δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά την υπόθεση της Πτέρυγας Μπόμπολα. Σε καμία περίπτωση δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον για το δίκαιο αίτημα της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου».

Και η ανακοίνωση του ΚΚΕ συνεχίζει ως εξής:

«Η πολιτική της αποδεικνύει την “ευαισθησία” της για τους δημότες τη στιγμή που παραμένουν τα δυσθεώρητα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και η δημοτική φορολογία, οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι ελαστικές συμβάσεις στον Δήμο, οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι καταπατήσεις δημόσιων και δασικών εκτάσεων, οι παράνομες χωματερές και άλλα πολλά.

»Πάγια και σταθερή μας θέση παραμένει:

  • Ο απεγκλωβισμός των προσφύγων. Η κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και των Κανονισμών Δουβλίνο Ι και ΙΙ. Διεκδικούμε μαζί με τους μετανάστες και πρόσφυγες το δικαίωμά τους να μετακινηθούν ελεύθερα στις χώρες προορισμού τους, να βρουν τις οικογένειες τους.
  • Το κλείσιμο των απαράδεκτων hotspot και στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η εγκατάστασή των προσφύγων – μεταναστών κατατρεγμένων σε χώρους κατάλληλους, ανοιχτούς και ανθρώπινους για όσο χρόνο μείνουν στη χώρα μας. Εκπαίδευση για τα παιδιά.

»Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο της περιοχής μας να παλέψουμε μαζί, Έλληνες και πρόσφυγες – μετανάστες ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά υπενθυμίζοντας στην κ. Κεχαγιά και τους ομοίους της ότι τα Μελίσσια ξέρουν από προσφυγιά μιας και “χτίστηκαν” από ξεριζωμένους Πόντιους και Μικρασιάτες και δεν μπορούν παρά να αγκαλιάσουν τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Καλούμε σε μαζική μαχητική απάντηση, στην εκδήλωση της Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ την Κυριακή 1/12, στις 11:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet