Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει στο ΝΙΕΝ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει στο ΝΙΕΝ

Την Πέμπτη 21/5 αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης επισκέφτηκε τον χώρο του ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού) στα Μελίσσια.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντάς, μετά την επίσκεψη στον χώρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο ΝΙΕΝ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης για να δούμε την κατάσταση του χώρου.

Καταρχάς, επειδή έρχεται καλοκαίρι, ζήσαμε και τον καύσωνα τις προηγούμενες μέρες, ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε σχέση με τον καθαρισμό του χώρου και την πυρασφάλεια.

Δεύτερον, χρειάζεται προσοχή στο κτήριο του νοσοκομείου για να μην έχουμε ατυχήματα, καθώς είναι γνωστό ότι τα βράδια έρχονται παιδιά.

Τρίτον και πολύ σημαντικό, επειδή θα παραχωρηθεί μάλλον από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο η χρήση της έκτασης γύρω από το ΝΙΕΝ και όχι το κτήριο, με σκοπό να γίνει χώρος πρασίνου, εμείς θα δούμε ειδικότερα τη σύμβαση και τους όρους της και θα τοποθετηθούμε ανάλογα, δεν θα πάρουμε «γουρούνι στο σακί» όπως λένε.

Ο χώρος αυτός είναι περιουσία που χτίστηκε πάνω στον ιδρώτα και τις εισφορές των ναυτικών, των ναυτεργατών, των εργαζόμενων και όλος ο λαός έχει συμφέρον να λειτουργήσει εδώ ένα κρατικό νοσοκομείο -προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από το Προεδρικό Διάταγμα του 2007- που θα είναι και εγγύηση ότι η δασική έκταση γύρω γύρω θα παραμείνει δασική. Λέμε από τώρα ότι απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία του χώρου και όχι τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις όπως αυτές που ανακοινώθηκαν σήμερα, και είμαστε αντίθετοι στις κοστοβόρες εργολαβίες. Απαιτούμε κρατική επιχορήγηση για να είναι ο χώρος ασφαλής για τους κατοίκους. Θέλει, επίσης, προσοχή γιατί μέσα στον χώρο περνάει η ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου, να αναδειχτεί και να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια των περιπατητών.

Τέλος, καλούμε όλους τους Μελισσιώτες και του Πεντελιώτες να αγωνιστούμε ώστε όλος ο χώρος του ΝΙΕΝ, του «Παπαδημητρίου» (και δεν το λέμε καθόλου τυχαία για το «Παπαδημητρίου»), μαζί με τις Εξοχές Χωροφυλακής, να γίνει ένας δημόσιος χώρος πρασίνου ανοιχτός σε όλον τον λαό, για τα παιδιά μας, για τους εργαζόμενους, με τα νοσοκομεία του, χωρίς περιττά κτίσματα και εμπορευματοποίηση, με ήπιες αποκλειστικά παρεμβάσεις και χωρίς να πληρώσουν οι δημότες ούτε στους καταπατητές, ούτε στις συμβάσεις των εργολάβων, ούτε μέσω της ανταποδοτικής λειτουργίας του χώρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet