Λαϊκή Συσπείρωση: Στα… μουλωχτά ο Δήμος Πεντέλης ξεπουλά την Καθαριότητα σε εργολάβους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Στα… μουλωχτά ο Δήμος Πεντέλης ξεπουλά την Καθαριότητα σε εργολάβους

«Στα μουλωχτά συνεδρίασαν μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 16/6, αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για τη νομιμότητα. Συνεδρίασαν παράνομα, χωρίς τη παρουσία γραμματέα -όπως προβλέπεται- προκειμένου να επικυρώσουν τον διαγωνισμό που αφορά στο ξεπούλημα κομματιών της καθαριότητας και συγκεκριμένα του οδοκαθαρισμού και της μεταφοράς των ογκωδών. Η συνδιοίκηση ΚεχαγιάΠαλαιοδήμου αδιαφορεί ακόμα και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη μη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και ειδικά της καθαριότητας.  Προχωρούν ακάθεκτοι τις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά ιδιωτικά συμφέροντα και εργολάβους».

Με τον παραπάνω τρόπο σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Πεντέλης η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντά.

«Δεν μας προξενεί εντύπωση, καθώς πάγια τακτική και της τωρινής, όπως και της προηγούμενης διοίκησης Στεργίου, ήταν να λειτουργεί ο Δήμος σαν επιχείρηση. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων διαχρονικά που υλοποιείται και στον Δήμο μας μέχρι κεραίας» συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη και προσθέτει:

«Ο Πεντελιώτικος λαός και οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους! Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν Κεχαγιά-Παλαιοδήμος, όσες ανακοινώσεις και να βγάλουν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι υπηρετούν πιστά την πολιτική που εξαθλιώνει του πολλούς, που φορολογεί τους δημότες, που στήνει σύγχρονες γαλέρες στους ΟΤΑ, που γεμίζει τις τσέπες των εργολάβων.

»Πώς άλλωστε να δικαιολογήσουν το ότι ο λαός της πόλης μας θα κληθεί να πληρώσει 2.543.901,34€ (!!!) σε εργολαβίες, ενώ η αυτεπιστασία του Δήμου θα ήταν φθηνότερη αλλά και αποτελεσματικότερη για την καθαριότητα; Πώς να εξηγήσουν ότι ενώ υπάρχουν μόλις 12 εργαζόμενοι και 1 απορριμματοφόρο για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, δεν έκαναν καμιά κίνηση για προσλήψεις προσωπικού;».

Και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης καταλήγει:

«Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση. Καθαρή πόλη σημαίνει:

  • Να μη διεισδύσουν οι εργολάβοι στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Υπηρεσίες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση.

»Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί κάθε εργαζόμενο, όλο τον λαό, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ενάντια στους εργολάβους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα αδιέξοδα και τις απολύσεις που μεθοδεύονται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet