ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Η διοίκηση του Δήμου ετοιμάζει «αναβαθμισμένο» χτύπημα στην πτέρυγα Μπόμπολα
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Η διοίκηση του Δήμου ετοιμάζει «αναβαθμισμένο» χτύπημα στην πτέρυγα Μπόμπολα

Τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση για συμμετοχή στην επιχείρηση διάλυσης του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ». Όπως υποστηρίζει η παράταξη, πρόσφατα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή η ένταξη του κτηρίου «Αικατερίνη» της πτέρυγας Μπόμπολα σε πρόγραμμα που το προορίζει για σκοπούς «εντελώς άσχετους» με αυτούς του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει στην καταγγελία της:

Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης συνεχίζει σταθερά την επιχείρηση διάλυσης του «Αμαλία Φλέμινγκ». Αυτή τη φορά η πλειοψηφία πέρασε στην Οικονομική Επιτροπή την ένταξη του κτηρίου «Αικατερίνη» της πτέρυγας Μπόμπολα σε πρόγραμμα με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα».

«Πού είναι το κακό;» θα αναρωτηθεί καλοπροαίρετα κάποιος. Η ίδια η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου και πολύ περισσότερο η πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος δίνουν την απάντηση: προμηνύουν την αναβάθμιση (ενεργειακή κ.λπ.) του κτηριακού συγκροτήματος για σκοπούς όμως εντελώς άσχετους με το σκοπό ύπαρξης της πτέρυγας Μπόμπολα, δηλαδή την αποκλειστική λειτουργία του ως Νοσοκομείο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι θα πραγματοποιηθούν έργα που «αφορούν στην υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού σε κτήρια, οδηγώντας στην αξιοποίησή τους και την ανάδειξή τους ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής και τη χρήση τους ως πολιτιστικά, πνευματικά, συνεδριακά, εκθεσιακά κέντρα, χώρους δημόσιων υπηρεσιών κ.ά.».

Το πρόβλημα επομένως είναι ότι η όποια «αναβάθμιση» δεν εντάσσεται στο στόχο επαναλειτουργίας και ανάπτυξης του Νοσοκομείου, αλλά διατήρησης και ανάπτυξης άλλων χρήσεων, πέραν της υγειονομικής, και αξιοποίησης του κτηρίου για άλλο σκοπό.

Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν ανέφεραν στην εισήγηση τους τη λέξη «Νοσοκομείο». Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου στον Δήμο. Aρχικά για την εγκατάσταση προσφυγόπουλων στην οποία η δδιοίκηση εναντιώθηκε προσχηματικά για να χαϊδέψει εθνικιστικά αυτιά και ύστερα για τη λειτουργία της Προσχολικής Αγωγής, που χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις ξεκίνησαν κυβερνήσεις και Δήμος. Αυτός είναι ο λόγος που εκφράσαμε την ανησυχία μας μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη στον χώρο του «Αμαλία Φλέμινγκ». Με «πράσινο» περιτύλιγμα (κλιματική αλλαγή, ατμοσφαιρική ρύπανση κ.λπ.) προσπαθούν να ντύσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, τα αποτελέσματα της οποίας ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετρώντας εν μέσω πανδημίας χιλιάδες νεκρούς. Τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του Δήμου είναι ασυμβίβαστα με την υπεράσπιση του χαρακτήρα του Νοσοκομείου.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ποιές είναι οι δύο λογικές που συγκρούονται: από τη μια όσοι αντιμετωπίζουν το κτιριακό συγκρότημα του «Αμαλία Φλέμινγκ» ως «τουριστικό κεφάλαιο» για μπίζνες και από την άλλη ο λαός της περιοχής μας και όλης της Αττικής, που αγωνιά για την Υγεία του και απαιτεί ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού κ.λπ.

Έχουν σοβαρή ευθύνη όσοι αποδεχτούν και συναινέσουν στην «αναβαθμισμένη» διάλυση της πτέρυγας Μπόμπολα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης το «Αμαλία Φλέμινγκ» είναι Νοσοκομείο και ως τέτοιο το υπερασπιζόμαστε. Ο λαός της περιοχής που πάλεψε ενάντια στο κλείσιμο του δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες αποφάσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι επικίνδυνη και πρέπει να ανακληθεί.  Με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε την επαναλειτουργία, στελέχωση και αναβάθμιση του «Αμαλία Φλέμινγκ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet