ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας

Με αφορμή νέο κρούσμα κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αυτές τις μέρες εντοπίστηκε νέο κρούσμα στην σχολική κοινότητα της πόλης μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετείται ψύχραιμα και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους δημότες μας και στα παιδιά της πόλης μας, που με θυσίες προσπαθούν να προστατεύσουν την υγεία τους κόντρα στην εγκληματική κρατική ανευθυνότητα.

Αυτές τις ώρες τα πολλά λόγια περιττεύουν. Αναδεικνύεται περίτρανα η επείγουσα ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Μέτρα που απουσιάζουν με ευθύνη κυβέρνησης και διοίκησης Κεχαγιά.  Μέτρα που έχουν προταθεί επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις, όσο και από τα  συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές.

Κάνουν τους ανήξερους και κουνάνε το δάχτυλο για «ατομική ευθύνη». Αλήθεια όμως, δε γνωρίζουν ότι εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας δεν επαρκούν οι καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου; Πόσες είναι και με τι σχέσεις εργασίας, με τι μισθό; Δε γνωρίζουν πόσα παιδιά είναι ανά τάξη; Δε γνωρίζουν την κατάσταση στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας; Με αυτά να ασχοληθούν τα στελέχη της διοίκησης και όχι να περιδιαβαίνουν άσκοπα δεξιά και αριστερά διαφημίζοντας τάχα το «έργο» τους.

Είναι επείγουσα ανάγκη με ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου:

  • Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Πρέπει να γίνονται δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία που να καλύπτει τις ανάγκες. Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση 1 – 2 καθαρίστριες να μοιράζονται σε 2 και 3 σχολεία. Έκτακτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα.
  • Να αξιοποιηθούν αίθουσες που υπάρχουν σε σχολεία, δημοτικούς χώρους που παραμένουν κλειστοί, ακόμα και  ενοικίαση χώρων προκειμένου να αποσυμφορηθούν πολυπληθή τμήματα και να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις εκπαιδευτικών με στόχο 15 παιδιά ανά τμήμα, όπως διεκδικούν και οι μαθητές.
  • Τακτικές απολυμάνσεις στα σχολεία και σε όλους τους δημοτικούς χώρους.
  • Να υπάρχει σχολίατρος ή σχολικός νοσηλευτής, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν τον ρόλο αυτό να παίζουν οι εκπαιδευτικοί.
  • Κατάλληλες υποδομές για Προσχολική Αγωγή και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  •  Να διαμορφωθεί χώρος υποδοχής, ελέγχου και διαχείρισης ύποπτων περιστατικών στον Δήμο.

Τέλος, αναδεικνύεται το έγκλημα που έγινε την περασμένη δεκαετία ενάντια στη Δημόσια Υγεία, με το κλείσιμο και την αποψίλωση των νοσοκομείων της περιοχής μας, νοσοκομεία που τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα. Για αυτό διεκδικούμε: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ! Να στελεχωθούν οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου μας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων -ειδικά παιδιάτρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet