Μήνυμα Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Κοινωνία

Μήνυμα Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μήνυμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων εξέδωσε ο Δήμος Πεντέλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που έχει οριστεί η 4η Απριλίου.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων γιορτάζεται 4 Απριλίου κάθε χρόνο από το 2010 μέχρι σήμερα με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Η ημέρα αυτή έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για τον σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες.

Η μέριμνα του Δήμου Πεντέλης για τα αδέσποτα ζώα δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη μέρα, αλλά αποτελεί μέρος ενός διαρκούς αγώνα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Πολλά ζώα βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς τροφή, νερό, στέγη λόγω της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους. Τα εγκατέλειψε με απάνθρωπο τρόπο η ασυνειδησία των ανθρώπων.

Το πρόβλημα των αδέσποτων μας αφορά όλους. Ο πόνος, ο φόβος, η πείνα, η δίψα, η χαρά είναι συναισθήματα που βιώνονται με παρόμοιο τρόπο και από τους ανθρώπους και από τα ζώα.

Με αφορμή τη μέρα αυτή ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι ώστε με τη σωστή ενημέρωση, την παιδεία, τις στειρώσεις, την υιοθεσία και τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες συμβάλλουμε σημαντικά στη λύση του προβλήματος και στην προαγωγή της φιλοζωΐας.

Τα ζώα δεν μας ζητάνε κάτι δύσκολο.

Λίγο νερό, λίγο φαγητό, μα πάνω απ΄ όλα λίγο ενδιαφέρον, ένα χάδι, λίγη αγάπη. Αυτό που μας προσφέρουν είναι μοναδικό, είναι η αγάπη τους και η συντροφιά τους.       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet