Με κυβέρνηση και δημοτική αρχή Πεντέλης τα… έβαλαν οι εργαζόμενοι του «Αμ. Φλέμινγκ»
Κοινωνία

Με κυβέρνηση και δημοτική αρχή Πεντέλης τα… έβαλαν οι εργαζόμενοι του «Αμ. Φλέμινγκ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/7 σύσκεψη φορέων της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων, που είχε συγκαλέσει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ».

Στη σύσκεψη αναλύθηκε από πλευράς του Σωματείου η κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο νοσοκομείο «Α. Φλέμιγκ» με αιχμή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τις εξελίξεις και τις πληροφορίες των τελευταίων μηνών που αφορούν στην επίμονη προσπάθεια για οριστικό κλείσιμο της πτέρυγας «Μπόμπολα».

Το Σωματείο εξήγησε στους παρευρισκόμενους «γιατί συνδέεται η ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών παροχής περίθαλψης στην πτέρυγα αυτή, συνολικά με την ύπαρξη και λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

Αναφερθήκαμε στο ιστορικό της προσπάθειας ολοκληρωτικού κλεισίματος του «Α. Φλέμιγκ» από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονιακών επιταγών και το πως έμεινε ανοιχτό ύστερα από τους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Ενημερώσαμε ακόμη, για το πως το νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκε να καταρρέει χωρίς προσωπικό, έχοντας χάσει πάνω από 300 εργαζόμενους, κρίσιμες κλινικές και εργαστήρια που εξυπηρετούσαν χιλιάδες ασθενείς.

Αναφέρθηκε η σημερινή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη προσέλευση ασθενών στο νοσοκομείο (πάνω από 45.000 το χρόνο), αλλά και από τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κρίσιμων κλινικών και εργαστηρίων, από εξοντωτικά ωράρια, από έλλειψη συντήρησης και ανανέωσης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που οδηγεί σε εξουθένωση και απίστευτη ταλαιπωρία εργαζόμενους και ασθενείς.

Επισημάνθηκε πως όλα αυτά τα χρόνια η λογική του ολοκληρωτικού λουκέτου στην πτ. «Μπόμπολα» κυριάρχησε καθώς η πολιτική ηγεσία, χρησιμοποίησε αρχικά ως δούρειο ίππο το δράμα και τις ανάγκες προσφύγων και μεταναστών – επιχειρώντας να «στριμώξουν» το Σωματείο (δεδομένης της συμπαράστασής μας στους πρόσφυγες), ενώ εδώ και λίγο διάστημα, δυστυχώς με όχημα τη δημοτική αρχή, επιχειρεί να κλείσει την πτ. Μπόμπολα με πρόσχημα αυτή τη φορά, τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής. Τοποθετηθήκαμε, αναφέροντας πως όσο και αν η διοίκηση του Δήμου, ξέχασε τις διακηρύξεις της πως η πτ. «Μπόμπολα» είναι νοσοκομείο και δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση της, όσο και αν θα προσπαθήσει και πάλι να φέρει τους εργαζόμενους απέναντι στην τοπική κοινωνία χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της προσχολικής αγωγής -λες και δεν ήταν δική της ευθύνη η κάλυψη των αναγκών αυτών, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. 

Θέλουν να εξαλείψουν από τη μνήμη των κατοίκων και των εργαζομένων ότι εκεί υπάρχει ένα νοσοκομείο που υπάρχει ανάγκη να ξαναλειτουργήσει.

Στις τοποθετήσεις τους, με όλες τις διαφορετικές εκτιμήσεις που μπορεί να υπάρχουν, όλοι ανεξαίρετα οι παρευρισκόμενοι από την “πλευρά” του ο καθένας,  συμφώνησαν ότι, ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, το «Α. Φλέμιγκ» συνολικά πρέπει να σωθεί γιατί το έχουν ανάγκη οι πολίτες. Ιδιαίτερα η πτ. «Μπόμπολα» πρέπει να αξιοποιηθεί προσφέροντας υπηρεσίες περίθαλψης.

Ακόμη, επικρίθηκε από όλους η υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής που όπως αναφέρθηκε, από το σύνολο των εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων που παραβρέθηκαν, λειτουργεί αντιθεσμικά και ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών και του λαού.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως συμπαραστέκονται στον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, τόσο για την επαναλειτουργία της πτ. «Μπόμπολα» όσο και για την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του «Α. Φλέμιγκ».

Συμφωνήθηκε να εκδοθεί από τη σύσκεψη ψήφισμα που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, καθώς και να στηριχτούν οι δράσεις ενημέρωσης και οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που θα αποφασίσει το Σωματείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet