Με νέα παιχνίδια οι αύλειοι χώροι τριών νηπιαγωγείων του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με νέα παιχνίδια οι αύλειοι χώροι τριών νηπιαγωγείων του Δήμου Πεντέλης

Στην τοποθέτηση νέων παιχνιδιών αυλής και παιδικής χαράς, πιστοποιημένων με πρότυπα ασφάλειας, προέβη ο Δήμος Πεντέλης σε τρία νηπιαγωγεία της πόλης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παιχνίδια αυλής τοποθετήθηκαν:

  • Στο Παράρτημα του 1ου-6ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων, που στεγάζεται στο κτήριο του Κοινωνικού Κέντρου στην οδό Σκιάθου.
  • Στο Παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης, που στεγάζεται στο Κρυστάλλειο.
  • Στο Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης.

Συνολικά τοποθετήθηκαν οκτώ νέα παιχνίδια, επισημαίνει η διοίκηση, ενώ προσθέτει ότι τα νέα παιχνίδια και όργανα είναι σύγχρονα, καλαίσθητα, ασφαλή και πιστοποιημένα με βάση τις σειρές προτύπων ΕΝ 1176-1 έως ΕΝ 1176-7, που απαιτούνται από τη σχετική νομοθεσία. Το κόστος της προμήθειας και τοποθέτησης ανήλθε στα περίπου 23.717 ευρώ και καλύφθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, όπως συμπληρώνει η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, αναφέρονται τα εξής:

Με την τοποθέτηση των οργάνων συνεχίζεται το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά που στόχο έχει την αναβάθμιση όλων των σχολικών χώρων, εσωτερικά και εξωτερικά. Σκοπός της αναβάθμισης των αύλειων χώρων είναι η λειτουργική και αισθητική βελτίωση, αλλά και η προστασία των μικρών μαθητών, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται και να παίζουν δημιουργικά και με ασφάλεια.

Τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών των Νηπιαγωγείων, παρέχοντάς τους εύκολη πρόσβαση, ψυχαγωγία, σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλία Λεονταρίτου, η οποία δήλωσε σχετικά:

«Μετά την ανακαίνιση και αισθητικά αναβάθμιση των αύλειων χώρων των νηπιαγωγείων μας, επόμενο μέλημά μας ήταν η τοποθέτηση σύγχρονων και ασφαλών οργάνων παιδικής χαράς για τους μικρούς μας μαθητές. Η ασφάλειά τους πρωτίστως, αλλά και η διασκέδασή τους αποτέλεσαν τα βασικά μας κριτήρια στην επιλογή που κάναμε για τα παιχνίδια αυτά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet