Ημερίδα για τη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Ημερίδα για τη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου στα Βριλήσσια

Με σημαντική συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, με τίτλο «ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Προβλήματα και Προοπτικές ενός δασικού πνεύμονα στον αστικό ιστό».

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Γιώργος Καρέτσος, διδάκτορας δασολόγος, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, με ειδίκευση στη δασική οικολογία και φυτοκοινωνιολογία. Αναφέρθηκε στους σχηματισμούς των ρεμάτων, τη Ρεματιά, την ευεργετική της επίδραση στο μικροκλίμα της περιοχής και την ανάγκη σύνδεσης με πράσινους δημόσιους χώρους στον αστικό ιστό.

Ο δεύτερος εισηγητής Μιλτιάδης Αθανασίου, διδάκτορας  περιβαλλοντολόγος, με ειδίκευση στις δασικές πυρκαγιές, εθελοντής πυροσβέστης με εμπειρία πεδίου και εκπαιδευτής, συνεργάτης της WWF HELLAS και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, αναφέρθηκε με παραδείγματα και αναλυτικό τρόπο στην απαραίτητη προετοιμασία των πολιτών και των κατοικημένων περιοχών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Τέλος, ο Αλέκος Ρήγας, δασολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου με μακρόχρονη θητεία στην Δασική Υπηρεσία,  αναφέρθηκε στις θεσμικές και συνταγματικές προβλέψεις για τα δάση και τον ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet