Με τις προϊστάμενες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών συναντήθηκε η δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Με τις προϊστάμενες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών συναντήθηκε η δήμαρχος Πεντέλης

Τις προϊστάμενες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πεντέλης συνάντησε, το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2024, στο δημαρχείο, η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου. Η συνάντηση έγινε με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και στον Δήμο, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Τσουχνικά και των εντεταλμένων Υποστήριξης Παιδικών Σταθμών Μαίρης Οικονόμου και Ελένης Καπάνταη – Μουράτη, καθώς επίσης και της προϊστάμενης της διεύθυνσης Πρόνοιας Γιώτας Κουλάκου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι προϊστάμενες Ιωάννα Τραπάτσα από τον 1ο Παιδικό Δ.Κ. Μελισσίων, Μαρία Κλάδου από τον 2ο Παιδικό Δ.Κ. Μελισσίων, Βασιλική Παπαναγιώτου από τον 3ο Παιδικό Δ.Κ. Μελισσίων, Αννέτα Σόφτση από τον Παιδικό Σταθμό Δ.Κ. Νέας Πεντέλης και Άννα Γιουκαρή από τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Δ.Κ. Πεντέλης.

Η δήμαρχος ενημέρωσε για την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση και για τα αποτελέσματα της καταγραφής των αναγκών στις κτηριακές δομές, που πραγματοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και συγκεκριμένα: για την έναρξη της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης στον 2ο Παιδικό και τη δρομολόγηση ένταξης σε πρόγραμμα της ήδη υπάρχουσας μελέτης στον 1ο Παιδικό. Ακόμη, τέθηκαν ζητήματα αδειοδοτήσεων, εύρεσης νέων χώρων, διάθεσης συμπληρωματικού προσωπικού καθαριότητας κ.ά.

Η κ. Κοσμοπούλου επεσήμανε ότι «πιθανόν και φέτος, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, να καταφέρουμε να εμπλουτίσουμε την εκπαιδευτική  διαδικασία στους σταθμούς με μουσικο-θεατρικό-χορευτικό παιχνίδι, αγγλικά και παιδοψυχολόγο, για τα οποία έχoυμε δεσμευτεί προεκλογικά». Συμπλήρωσε δε ότι «με κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σταθμών, δημιουργούμε βήμα βήμα το περιβάλλον ασφάλειας και ζεστής φιλοξενίας που θέλουμε για τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet