Μηνιαία συνάντηση Δ. Στεργίου με την εκπαιδευτική κοινότητα
Κοινωνία

Μηνιαία συνάντηση Δ. Στεργίου με την εκπαιδευτική κοινότητα

Η καθιερωμένη  μηνιαία συνάντηση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, στις 17:00, στον χώρο του δημαρχείου.

Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Άντα Χάνου-Μπούσουλα, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Βασίλειος Κωστόπουλος και Σίσσυ Ντούρη αντίστοιχα, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας και η διευθύντρια Παιδείας.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη των μεγάλων έργων στα σχολεία, που υλοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι  άρχισαν  οι παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι», ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται και οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ».

Συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θέματα λειτουργικότητας των σχολείων, τονίστηκε η ανάγκη για ορθή διαχείριση των δαπανών των σχολείων, ιδιαίτερα όσες αφορούν σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ΕΥΔΑΠ κ.λπ., καθώς και ο έγκαιρος προγραμματισμός των εργασιών συντήρησης στα σχολεία ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων. Παράλληλα, έγινε υπενθύμιση ότι έως 30 Δεκεμβρίου 2014 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης.

Επίσης, τονίστηκε ότι στον Δήμο ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Σχολές Γονέων με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από τις σχέσεις γονιών, παιδιών και σχολείου.

Τέλος, επισημάνθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η άριστη συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι η διοίκηση του Δήμου θα είναι πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, συμπαραστάτης και αρωγός στο δύσκολο έργο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet