Μπαζώματα και αποψιλώσεις δένδρων στο Βαθύρεμα Μελισσίων καταγγέλλουν σύλλογοι
Κοινωνία

Μπαζώματα και αποψιλώσεις δένδρων στο Βαθύρεμα Μελισσίων καταγγέλλουν σύλλογοι

Για αποψιλώσεις δένδρων και μπαζώματα στον χώρο της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου στο Βαθύρεμα Μελισσίων, όπου έχει εγκατασταθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), κατηγορούν τη δημοτική αρχή Πεντέλης ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δήμου Πεντέλης και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, έχουν προσφύγει σε όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες ωστόσο «δεν αντιδρούν», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι δύο σύλλογοι αναφέρουν:

«Με τις γνωστές πλέον “τροπολογίες” ο Δήμος Πεντέλης έλαβε την άδεια να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη ζώνη απολύτου προστασίας του Βαθυρέματος Μελισσίων, που αποτελεί κλάδο της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, όπως προκύπτει από το Π.Δ. προστασίας της ρεματιάς. γεμίζοντας τον χώρο με απορρίμματα παντός τύπου. Οι Σύλλογοι που υπογράφουμε έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση αυτής της επιλογής και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τον Οκτώβριο αυτού του έτους.

Στο ενδιάμεσο διάστημα με ανοχή -αν όχι με εντολή- του Δήμου Πεντέλης και ανάμεσα στον ορυμαγδό των ανακοινώσεων για τα πεπραγμένα της διοίκησης, προχωρούν αποψιλώσεις δέντρων και μπαζώματα που έχουν ήδη ξεπεράσει σε έκταση την “επίσημη άδεια” του Δήμου.  Έχουμε προσφύγει σε όλες τις σχετικές αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες απλά… δεν αντιδρούν!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές. Το γνωστό κόκκινο φορτηγό επί 2,5 χρόνια τώρα συνεχίζει το θεάρεστο έργο του, αόρατο από τα ραντάρ της δημοτικής αρχής, που προσποιείται τον ανήξερο. Ο κυνισμός στο μεγαλείο του! Τα φορτηγά έχουν καλυμμένες πινακίδες και οι οδηγοί τους είναι επιθετικοί σε όποιον διαμαρτυρηθεί. Στη χώρα μας φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχουν ενεργοί θεσμοί που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής μας και το περιβάλλον.

Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε τραμπούκοι. Θα συνεχίσουμε όμως αποφασισμένοι να διεκδικούμε το δίκαιο με όλα τα πρόσφορα μέσα. Θεωρώντας ότι εκτός από την προστασία ενός φυσικού χώρου, που η ίδια η Πολιτεία έχει αποφασίσει να προστατεύσει, οι προσπάθειές μας αφορούν και την προστασία της δημοκρατίας και την ανάγκη λειτουργίας ενός θεσμικά ισχυρού κράτους, αντίβαρου στην ασυδοσία των εκάστοτε “πολιτικών επιλογών”».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet