Μπροστά Μαζί προς Δ. Κεχαγιά: Το κομματικό σακάκι το φοράμε πριν μπούμε στο δημαρχείο και αφού βγούμε
Κοινωνία

Μπροστά Μαζί προς Δ. Κεχαγιά: Το κομματικό σακάκι το φοράμε πριν μπούμε στο δημαρχείο και αφού βγούμε

Η δημοτική παράταξη Μπροστά Μαζί – Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη, με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο, παίρνει θέση στο φλέγον ζήτημα του Δήμου, που δεν είναι άλλο από την πρόθεση της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει την πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, για τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Σε δήλωσή της, η ντεκόρ δήμαρχος Πεντέλης τον Οκτώβριο του 2019, με θέμα την μεταφορά μεταναστών, στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια, έλεγε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοίδη, πως λειτουργεί με «απαράδεκτη μυστικότητα» και προφανώς έπαιρνε η μπάλα και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βρούτση, όταν μιλούσε για «κάποιους ανεύθυνους» που έκριναν ότι βολεύει να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών η πτέρυγα Μπόμπολα.

Ύστερα ως ένας σύγχρονος Τσε Γκεβάρα, ύψωνε τη γροθιά της, σε συγκέντρωση των εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ, λέγοντας πως η πτέρυγα Μπόμπολα θα παραμείνει νοσοκομείο.

Όμως πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» και αφού έναν χρόνο που κάθεται στην καρέκλα της δημάρχου Πεντέλης, ούτε που σκέφτηκε τι θα απογίνουν τα παιδιά που πρέπει να πάνε στην προσχολική εκπαίδευση, παρόλο που καθημερινά σκέφτεται τις απευθείας αναθέσεις, την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες, ύψους 1.000.000 ευρώ για 12 οδοκαθαριστές, έρχεται τώρα, 30 ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, να μας πει, πως είναι συμφέρουσα η πρόταση της πολιτικής της φίλης κ. Κεραμέως, να μπει δηλαδή ταφόπλακα στην πτέρυγα Μπόμπολα ως νοσοκομείο, να πληρώσει ο Δήμος Πεντέλης 1.000.000 ευρώ για επισκευές συν 16.861 ευρώ ενοίκιο τον μήνα, όπου στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής ομολόγησε, πως το κόστος επισκευής θα φτάσει τα 3.000.000 ευρώ και ο χώρος θα παραδοθεί μετά από δύο χρόνια.

Μέχρι τότε τα παιδιά θα τα βάλετε σε σκηνές;

Από την άλλη δεν βρίσκει λογικές τις λύσεις που προτείνουν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, να επισκευαστούν οι βοηθητικοί χώροι του ΝΙΕΝ, που πρόσφατα παραχωρήθηκαν από τον ΕΦΚΑ δωρεάν, που ζήτημα αν χρειαστούν 100.000 ευρώ, δεν σκέφτηκε τη λύση να αγοραστεί χώρος από το Πράσινο Ταμείο του Δήμου Πεντέλης (0,50) και να χτιστεί νέο σχολείο και βέβαια δεν σκέφτηκε τη λύση για το πού θα πάνε τα παιδιά της Δημοτικής κοινότητας Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Άρα κυρία Δήμαρχε, οι μόνοι που χαίρεστε, πως θα δανειστούμε ένα κτήριο για 12 χρόνια πληρώνοντάς το 3.000.000 ευρώ για επισκευές και 16.800 ευρώ ενοίκιο το μήνα, είστε εσείς, ο συνδιοικητής σας κ. Παλαιοδήμος και οι δημοτικοί σας σύμβουλοι.

Το χειρότερο όμως είναι, πως για να πετύχετε τον σκοπό σας, βάζετε στην μέση τα κόμματα να τσακώνονται και δημιουργείτε «εμφύλιο» πόλεμο στην πόλη, ενώ θα έπρεπε να σκεφτείτε ως ακομμάτιστη δήμαρχος, για το συμφέρον των δημοτών.

Η δική μας στάση παραμένει ακριβώς η ίδια, όπως όταν το 2013 ως τότε δημοτική αρχή κάναμε παρέμβαση στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να μην κλείσει το Αμαλία Φλέμινγκ και την πτέρυγα Μπόμπολα, ήταν ίδια η στάση μας όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοίδης, ήθελε να μετατρέψει την πτέρυγα Μπόμπολα σε κέντρο υποδοχής μεταναστών, εμείς  λέγαμε «να παραμείνει νοσοκομείο» και σήμερα που βάζετε το δίλημμα, νοσοκομείο ή προσχολική αγωγή, λέμε πάλι «νοσοκομείο», γιατί το χρειάζεται η πόλη μας, όταν οδεύουμε προς το 2ο μεγάλο κύμα της πανδημίας της Covid-19.

Το θέμα της παιδείας είναι ύψιστης σημασίας για να το λύνετε στο πόδι, όταν θα μπορούσατε ένα χρόνο τώρα που διοικείτε, να το είχατε τελειώσει και να εφαρμόζατε λύσεις ώστε ο Δήμος Πεντέλης να αποκτούσε μόνιμες, δικές του σχολικές εγκαταστάσεις.

Τέλος σας δίνουμε και μια συμβουλή, το κομματικό σακάκι το φοράμε πριν μπούμε στο δημαρχείο και αφού βγούμε, όταν είμαστε εντός αυτού, είμαστε αυτοδιοικητικοί.

Αλλά που να τα γνωρίζετε εσείς αυτά, αφού ούτε έμπειρη αυτοδιοικητικός είστε, αλλά ούτε και οργανωμένο κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet