Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης» που υλοποείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής».

Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο 1ο όροφο του Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη, Μελίσσια, τηλ. 210 8032722) σε δύο κατάλληλα, όπως ενημερώνει ο Δήμος, διαμορφωμένα γραφεία εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των εξυπηρετουμένων και το άλλο ως χώρος για συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Πρόκειται, όπως σημειώνει η διοίκησ του Δήμου, για μια νέα δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που λειτουργεί ως συμπληρωματική δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Την εποπτεία έχει η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μέσω της προΐσταμένης Δ/νσης Παναγιώτας Κουλάκου και της υπαλλήλου της ανωτέρω Διεύθυνσης Ζαμάνου Μαρίας. Αρμόδιοι υπάλληλοι για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι oι:
Παπαευθυμίου Βασιλική – κοινωνική λειτουργός, Καλτσά Μαρία – ψυχολόγος.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την:

  • Υποδοχή – ενημέρωση – και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης – παραπομπές.
  • Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Επιπρόσθετα, το «Κέντρο Κοινότητας» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 8:00-16:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet