Ξεκίνησε η υπηρεσία οδοκαθαρισμού στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκίνησε η υπηρεσία οδοκαθαρισμού στον Δήμο Πεντέλης

Σε σταδιακή εφαρμογή τίθεται το σχέδιο της δημοτικής αρχής Πεντέλης στον τομέα της καθαριότητας με οδοκαθαρισμούς, αλλά και αποκατάσταση φθορών και γκράφιτι από τα στέγαστρα των στάσεων.

Ειδικότερα, τα συνεργεία οδοκαθαρισμού του Δήμου, σε συνεργασία με συνεργεία ιδιωτών συνεργατών, διενεργούν καθαρισμούς στους δρόμους της πόλης. Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος, κύριος σκοπός είναι να καθαρίζονται όλοι οι δρόμοι κάθε 10 ημέρες, Μέχρι τον περασμένο μήνα, οι δρόμοι δεν μπορούσαν να καθαριστούν, με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει μόλις τέσσερις οδοκαθαριστές.

Παράλληλα το συνεργείο που συνεργάζεται ο Δήμος για την αποκατάσταση δημόσιων χώρων και αφαίρεσης graffiti, έχει πρόγραμμα καθαρισμού και αποκατάστασης ζημιών σε όλες τις στάσεις της πόλης. «Τέτοια δράση δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο την τελευταία 10ετία» σύμφωνα με τη διοίκηση.

Μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος του Δήμου, τα κεντά που υπάρχουν στις δημοτικές υπηρεσίες συμπληρώνονται αρμονικά από ιδιωτικά συνεργεία, με σκοπό η πόλη να είναι καθαρή και τακτοποιημένη και να ανταποκρίνεται στην ποιότητα ζωής που επιθυμεί η τοπική κοινωνία, υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Σταδιακά εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας για μια πιο καθαρή, πιο ευπρεπή πόλη και πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να βελτιώσουμε την εικόνα της.

»Έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμη, αλλά πιστεύουμε ως δημοτική αρχή ότι έχουμε θέσει σε σωστή βάση τη σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου και τα ιδιωτικά συνεργεία και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται τις τελευταίες μέρες.

»Όμως δεν φτάνουν μόνο οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των πολιτών. Παρακαλούμε τους πολίτες να μην αφήνουν στους δρόμους κλαδιά, μπάζα και ογκώδη απορρίμματα, πριν ενημερώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι και διευκολύνουν το έργο μας, αλλά και συμβάλλουν ώστε όλοι μαζί να κρατήσουμε τον Δήμο Πεντέλης καθαρό».

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιούνται δήλωσε:

«Η μάχη με την καθημερινότητα είναι σε εξέλιξη. Είμαι πεπεισμένος, ότι με τη βοήθεια εργαζομένων και συνεργατών μας αλλάξουμε σταδιακά την εικόνα της πόλης μας, προς το καλύτερο.

»Οι απαιτήσεις είναι πολλές, οι δυσκολίες ακόμη περισσότερες, αλλά η αγαστή συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής, εργαζομένων και συνεργατών αποτελεί εχέγγυο για την επικείμενη επιτυχία του κοινού μας σκοπού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet