Ξεκινά το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινά το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του Δήμου Πεντέλης

Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά ενέταξε τον Δήμο Πεντέλης στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας που υποστηρίζει τον θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες για θέματα πρόληψης.

«Τα ζητήματα της πρόληψης και προαγωγής υγείας είναι ουσιαστικής σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνίες. Σημαντικό ρόλο, ειδικά σε θέματα πρόληψης, μπορούν να διαδραματίσουν οι Δήμοι της χώρας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Μέσα από το ΚΕΠ Υγείας, ο Δήμος Πεντέλης παρέχει σημαντικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής μέριμνας προς τους δημότες. Πιο συγκεκριμένα:

 • Οι πολίτες, με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΠ Υγείας, αποκτούν τη δυνατότητα να λαμβάνουν προσωποποιημένες ειδοποιήσεις με e-mail ή sms για τις προληπτικές εξετάσεις και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, στον οποίο πρέπει να προβούν ανάλογα με το προφίλ υγείας τους, την ηλικία τους και το ιατρικό ιστορικό τους.
 • Παράλληλα αποκτούν πρόσβαση στο ειδικό δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Τα νοσήματα για τα οποία ενημερώνονται οι χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής του Δήμου είναι:

 • Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.
 • Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου.
 • Πρόληψη καρκίνου του μαστού.
 • Πρόληψη καρκίνου του προστάτη.
 • Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
 • Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.
 • Πρόληψη Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).
 • Πρόληψη μελανώματος.
 • Πρόληψη Κατάθλιψης.
 • Πρόληψη Άνοιας.

Επιπροσθέτως, θα μπορούν από την ειδική πλατφόρμα για την COVID-19 να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας είναι εύκολη μέσα από τον σύνδεσμο https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας στον τηλεφ. αριθμό 210 8100884 (εσωτερικό 21), μέσω του οποίου δύνανται να προβούν στην εγγραφή τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα ή να τους παρέχει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε σχετικά:

«Δύο σημαντικοί τομείς του προγράμματός μας, η ψηφιακή μεταρρύθμιση του Δήμου μας και η συνεχής μέριμνα για τη δημόσια υγεία, συναντώνται στη νέα υπηρεσία που για πρώτη φορά εισάγεται στον Δήμο μας από το ΚΕΠ Υγείας. Ο καινοτόμος αυτός θεσμός, στον οποίο συμμετέχουμε μέσα από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), δίνει τη δυνατότητα στους δημότες μας να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές και σύγχρονες υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα υγείας πλέον και ηλεκτρονικά.

»Ειδικά τώρα, που η διαδικτυακή πρόσβαση είναι αναγκαία λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του Δήμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής φροντίδας στους δημότες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet