Οι πολίτες στήριξαν τη δράση αναδάσωσης του ΣΠΑΠ στην Νταού Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι πολίτες στήριξαν τη δράση αναδάσωσης του ΣΠΑΠ στην Νταού Πεντέλης

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση αναδάσωσης για το 2021 από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Στη δράση αναδάσωσης παρόντες ήταν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φυκίρης, ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Κωνσταντίνος Δέρβος και ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Ο κ. Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης «Υλοποιούμε σήμερα δράση αναδάσωσης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τις “Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες”, με φύτευση βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Κοινός σκοπός είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή της Νταού Πεντέλης.

»Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και εθελοντών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι φορείς και πολίτες αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

»Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

»Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια μας δίνουν δύναμη για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

»Τέλος, να συγχαρώ όλους τους εθελοντές του ΣΠΑΠ που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet