Ομάδα Γυναικών Μελισσίων – Πεντέλης: Συγκροτήθηκε επιτροπή κατά της ακρίβειας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ομάδα Γυναικών Μελισσίων – Πεντέλης: Συγκροτήθηκε επιτροπή κατά της ακρίβειας

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων – Πεντέλης και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω Δήμων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων – φορέων και κόσμου της περιοχής, για την ανάγκη μαζικής συλλογικής δράσης κόντρα στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα, για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Στη διάρκεια της σύσκεψης συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα κατά της ακρίβειας.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», το οποίο είχε συνεδριάσει, και είχε ήδη πάρει απόφαση συμμετοχής και στήριξης στην προσπάθεια αυτή, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μελισσίων – Βριλησσίων – Πεντέλης, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» (πτέρυγα Τσαγκάρη), καθώς και μέλη του σωματείου των ΟΤΑ.

Η κεντρική τοποθέτηση έγινε από την Φρεμεντίτη Έφη, πρόεδρο της Ομάδας Γυναικών Μελισσίων Πεντέλης η οποία αφού χαιρέτησε την ανταπόκριση των φορέων και του κόσμου της περιοχής, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας και η αλληλεγγύη μας. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι στο σκοτάδι και κανένα τραπέζι λαϊκής οικογένειας χωρίς τα βασικά, να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας, απέναντι στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας, βάζει εμπόδια στο μεγάλωμα των παιδιών μας και δημιουργεί  αδιέξοδα στα περισσότερα λαϊκά σπίτια.

Όλο και περισσότερες οικογένειες βιώνουμε τις επιπτώσεις από τη μείωση κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες , την υγειά και την παιδεία , όταν την ίδια στιγμή δίνονται 4 δις για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες του πολέμου. Δίνουν υπέρογκα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης για νέες επενδύσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αντί να μειώσουν ή και να καταργήσουν τους φόρους σε ήδη λαϊκής κατανάλωσης και ενέργεια. Την ίδια στιγμή δεν συζητάνε καν έστω τη μείωση ή και την κατάργηση των δημοτικών τελών και των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και στις αθλητικές- πολιτιστικές δραστηριότητες.

Είναι ανάγκη σήμερα να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, γιατί δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη με κριτήριο της σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας. Με τη συλλογική μας οργάνωση χτίζουμε κυματοθραύστη για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων».

Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη, οι οποίοι ανέδειξαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους τόσο στο ζήτημα της ακρίβειας όσο και της υγείας και τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης αυτής της επιτροπής.

Τέλος, η Ομάδα Γυναικών αναφέρει: «Η σύσκεψη έκλεισε με πρώτη πρωτοβουλία την καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας των παρευρισκομένων ώστε αρχικά να υπάρχει μια άμεση κινητοποίηση σε οποιαδήποτε ανάγκη στη γειτονιά – Κομμένο ρεύμα σε σπίτι, οικογένεια που χρειάζεται είδη πρώτης ανάγκης – συνταξιούχο που δεν τα βγάζει πέρα γιατί παρόλο που είναι Βόρεια Προάστια σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις και στη συνέχεια να μπορεί να συντονίσει τη δράσης της αρχής γενομένης με παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο για τα αυξημένα τροφεία και δημοτικά τέλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet