Ομιλία – “άμυνα” στην ενδοσχολική βία
Κοινωνία

Ομιλία – “άμυνα” στην ενδοσχολική βία

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014,  στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η ενδοσχολική βία» από την ψυχολόγο του Δήμου Πεντέλης Αθανασία Σκαμπαρδώνη. Σκοπός της ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο, είναι οι μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της σχολικής βίας, να μάθουν για τις αιτίες που την προκαλούν και να διαμορφώσουν τέτοιες συμπεριφορές ώστε να εντοπίζουν, να αποτρέπουν και να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής της και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης παραβρέθηκε στην ομιλία που διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων και συνεχάρη τη διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου για την ευαισθητοποίησή τους και τις πρωτοποριακές δράσεις τους, που καταξίωσαν το σχολείο ως πρότυπο παιδαγωγικής λειτουργίας, όπως και την ψυχολόγο του Δήμου που ανέλαβε το θέμα.

Στη σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος τόνισε: «Είμαι δίπλα στους μικρούς και μεγάλους μαθητές που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας σας είναι ξεχωριστός».

Οι επόμενες προγραμματισμένες ομιλίες, που εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσεων ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής προς γονείς και μαθητές και υλοποιούνται από την ψυχολόγο του Δήμου Πεντέλης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, θα πραγματοποιηθούν:

  • Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00, στο Δημοτικό σχολείο Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, με θέμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση».
  • Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00, στο Γυμνάσιο στης Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, με θέμα «Bullying».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet