Ο Βλ. Σιώμος στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Ο Βλ. Σιώμος στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, πρόεδρος του ΣΠΑΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού «Covid-19».

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό την δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, έγινε ενημέρωση των παρευρισκομένων και των συμμετεχόντων -μέσω Skype- για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται.  

Η δήμαρχος Πεντέλης ενημέρωσε ότι ο Δήμος Πεντέλης προέβη σε εκτενείς απολυμάνσεις, στην απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο κλείσιμο των ΚΑΠΗ, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών χώρων, του κολυμβητηρίου, των παιδικών χαρών, δημοτικών καταστημάτων και στη μείωση λειτουργίας των ΚΕΠ. Τέλος, αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έγινε με όχημα της Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου και εθελοντές, προτρέποντας τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι έχουν ληφθεί όλα τα δυνατά και ενδεδειγμένα μέτρα για να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία των πολιτών, αλλά κυρίως των ευπαθών ομάδων. Τόνισε ότι οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας  βοηθούν σημαντικά μοιράζοντας γεύματα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, ενημέρωσε για την συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και την ΚΕΔΕ για την προμήθεια ακόμη περισσότερων μασκών και αντισηπτικών. Ζήτησε από την Τροχαία να τοποθετηθεί κινητή μονάδα ελέγχου στο Δήμο Πεντέλης, καθώς και τη  συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης των δημοτών μας. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά πολίτη από την Πεντέλη ο οποίος  χορήγησε δωρεάν προστατευτικές μάσκες καθώς  εργαζομένους και εθελοντές που βοηθούν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα  Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Μελισσίων, Νίκος  Δροσάτος, ο υποδιοικητής του 9ου Π.Σ. Αθηνών, επιπυραγός Γεώργιος Πετρόπουλος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, Νίκος Λιάκος και η εκπρόσωπος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης Κέλλυ Διακομανώλη.

Ο κ. Σιώμος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε σε δράσεις τις οποίες επέβλεψε και στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος. Υπογράμμισε τις εκτεταμένες απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων στον Δήμο Πεντέλης (έξω από δημοτικά κτήρια, σε κάδους απορριμμάτων, σε στάσεις λεωφορείων, σε πεζοδρόμια και κυρίως σε πολυσύχναστα σημεία με ανοικτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ), που πραγματοποιήθηκαν με αντισηπτικά και χλώριο που δώρισε ευαισθητοποιημένος πολίτης, καθώς και στην ενημέρωση που έγινε με όχημα της Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης και πλήρωμα εθελοντές, το οποίο πέρασε από όλες τις γειτονιές, προτρέποντας τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενέργεια που οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήρισαν εξαιρετική και προέτρεψαν να επαναληφθεί.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική επιτυχία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διεξήχθη  στις 20 Μαρτίου, με αποτέλεσμα 79 μονάδες αίματος και ενημέρωσε για την προσεχή Εθελοντική Αιμοδοσία που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2020. Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Βλάσσης Σιώμος ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας για συνδρομή ποσότητας σε μάσκες και αντισηπτικά, καθώς οι παραγγελίες που έχουν κάνει οι Δήμοι καθυστερούν λόγω της γενικότερης κατάστασης.  Ενημέρωσε επίσης για την άριστη συνεργασία με την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τέλος, ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους εθελοντές του Δήμου Πεντέλης και του ΣΠΑΠ για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν, τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης για την υπευθυνότητα και την ομοψυχία που τους διακρίνει,  ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τις συγκινητικές χορηγίες τους τις δύσκολες αυτές στιγμές, συνδράμουν την συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet