Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι η 27η Σεπτεμβρίου και ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για τη σημασία της πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ο Δήμος υλοποιεί το πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ – Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων», το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας ,σας γνωρίζει ότι η 27η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Καθιερώθηκε το 1999 και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού παγκόσμια για τα καρδιαγγειακά νοσήματα που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν βασική αιτία θανάτου τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Η αύξηση της συχνότητας των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποδίδεται συχνά στον τρόπο ζωής .Σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία, το κάπνισμα, την απουσία σωματικής άσκησης, το έντονο στρες, το σακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση.

Η καλύτερη αντιμετώπιση για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα όπως για κάθε πάθηση αποτελεί η πρόληψη. Απλές καθημερινές συνήθειες όπως συστηματική σωματική άσκηση, αύξηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και περιορισμός πρόσληψης αλατιού, αλκοόλ και λιπαρών τροφών, διακοπή καπνίσματος και προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο σύμμαχο για την καρδιά.

Με αφορμή τα ανωτέρω ο Δήμος μας υλοποιεί με επιτυχία το πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ – Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων» σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν καρδιαγγειακό έλεγχο και αιματολογικές εξετάσεις για όλους τους δημότες άνω των 35 ετών και είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet