Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: «Ταφόπλακα» στην πτέρυγα Μπόμπολα βάζει η συνδιοίκηση Κεχαγιά – Παλαιοδήμου
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: «Ταφόπλακα» στην πτέρυγα Μπόμπολα βάζει η συνδιοίκηση Κεχαγιά – Παλαιοδήμου

Την ώρα που αναδεικνύεται όσο ποτέ, στο πανελλήνιο, η ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), με αύξηση των δαπανών για επαρκώς στελεχωμένες υγειονομικές δομές και παροχή απαραίτητων υπηρεσιών στους πολίτες, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, από κοινού με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επιχειρούν «να βάλουν ταφόπλακα» στη λειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα των νοσοκομείων «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια, όπως υποστηρίζει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

«Αφού έλυσε το θέμα της Καθαριότητας με την ιδιωτικοποίησή της, έρχεται τώρα εν μέσω πανδημίας από τον κορωνοϊό για ένα ακόμη σημαντικό θέμα της πόλης, όπως είναι η στέγαση των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και ανακοινώνει μια πρωτοβουλία προσχηματική και ανερμάτιστη» τονίζει η Ο.Μ. στην ανακοίνωσή της.

Θυμίζει δε ότι στη συγκέντρωση των εργαζομένων του «Αμαλία Φλέμινγκ» στις 18 Οκτωβρίου 2019 η δήμαρχος «διεκήρυττε από μεγαφώνου τη στήριξη του αγώνα τους για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αίτημά τους τότε ήταν να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας (επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού) για λειτουργία στην πτέρυγα Μπόμπολα μονάδας ημερήσιας νοσηλείας Οφθαλμολογικής Χειρουργικής και Μονάδας Ψυχικής Αποκατάστασης. Εκτός κι αν τότε τους υποστήριζε γιατί ήταν να έρθουν τα ανήλικα προσφυγόπουλα».

Και η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών συνεχίζει:

«Ακολούθησε 6μηνη σιωπή, η οποία ισοδυναμεί με αποδοχή της πολιτικής της Ν.Δ. για αποδυνάμωση του ΕΣΥ, που έκλεισε το Νοσοκομείο το 2013 με απόφαση του -και τότε και τώρα- υπουργού της Άδωνι Γεωργιάδη.

»Αλήθεια, δεν υπάρχουν στον Δήμο άλλες υποδομές για να φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες; 

»Και για να στεγαστούν στο Μπόμπολα δραστηριότητες προσχολικής εκπαίδευσης θα χρειαστεί και αλλαγή στο πολεοδομικό του καθεστώς, που είναι χώρος Νοσοκομείου;».

Και η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης καταλήγει:

«Λέμε όχι στην οριστική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας της πόλης μας.

»Καταγγέλλουμε την ανερμάτιστη, ανακόλουθη και προσχηματική πολιτική της συνδιοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου, που χωρίς λόγο επιχειρεί να θυσιάσει έναν νοσοκομειακό χώρο, τόσο απαραίτητο για τους πολίτες της Πεντέλης και των γειτονικών Δήμων, για να εξοφλήσει κύριος οίδε τι είδους πολιτικά γραμμάτια.

»Καλούμε σε αξιοποίηση των αδρανών δημόσιων εκτάσεων και κτηρίων που υπάρχουν στον Δήμο μας για δημόσια προσφερόμενες κοινωφελείς δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός συνολικά σχεδιασμένου προγράμματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet