Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Τι θα κάνετε με το ΝΙΕΝ κ. δήμαρχε;
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Τι θα κάνετε με το ΝΙΕΝ κ. δήμαρχε;

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης κάνει παρέμβαση το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, για το οποίο ανακοίνωση εξέδωσαν πρόσφατα και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις, κατηγορώντας μάλιστα τη διοίκηση για «εγκληματική αδιαφορία».

Από την πλευρά της, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης αναρωτιέται γιατί η διοίκηση δεν προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης με τον ΕΦΚΑ για την παραχώρηση του χώρου για 12 χρόνια στον Δήμο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν από πίσω άλλα σχέδια…

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Πεντέλης επανέφερε τελευταία στη δημόσια συζήτηση το θέμα του Ναυτικού Νοσοκομείου, που στέκει εκεί εγκαταλειμμένο εδώ και δεκαετίες, χωρίς να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τον νόμο, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. 

Αλλοίμονο όμως, η διοίκηση έχει άλλες προτεραιότητες. Έχει ατζέντα βαριά, να προλάβει να ιδιωτικοποιήσει ό,τι μπορεί, τώρα που ο κόσμος είναι ακόμη ζαλισμένος από την πανδημία και προσπαθεί να δει πώς θα βάλει τη ζωή του ξανά σε μια σειρά, πώς θα τα φέρει βόλτα στις νέες συνθήκες εργασιακής και υγειονομικής ανασφάλειας.

Φίλες και Φίλοι

Οι καιροί είναι πονηροί και η κρίση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους ως ευκαιρία για την επιδίωξη άλλων σκοπών και να βρεθούμε μπροστά σε ανεπιθύμητες εξελίξεις. 

Δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός που:

  • Με την καθοριστική παρέμβαση του πρώην γ.γ. Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη και στελεχών της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι Νέα Αρχή» σταμάτησε η έγκριση της μυωπικής πρότασης για αποκλειστική χρήση του περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΕΘ μόνο για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς κάθε Σάββατο.
  • Με την απόφαση της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου (27/6/2019) παραχωρήθηκε από τον ΕΦΚΑ ο περιβάλλον χώρος 110 στρεμμάτων του ΝΙΕΘ στον Δήμο Πεντέλης, δωρεάν, για 12 χρόνια.
  • Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Πεντέλης η σύμβαση παραχώρησης χρήσης ιδιόκτητου περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου του ΝΙΕΘ (16/7/2019); Την είχε μάλιστα καλοδεχτεί και η ίδια σε τότε δηλώσεις της.

Και καλά από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Στεργίου δεν περιμέναμε ποτέ ότι μέχρι την 1/9/2019 που παρέδωσε στη νέα διοίκηση, θα έσπευδε να προχωρήσει καμιά διαδικασία καθώς είχε ήδη χάσει τις εκλογές και άρα του έλειπε το κίνητρο. Εξάλλου, η εξέλιξη του θέματος ήταν αντίθετη με την προεκλογική του υπόσχεση και επιδίωξη για χρήση του ΝΙΕΘ για λαϊκή αγορά.

Η «μεθοδική» όμως κ. δήμαρχος πώς γίνεται στην ήδη 8μηνη θητεία της να μην έχει προχωρήσει το θέμα και να υπογράψει τη σύμβαση με τον ΕΦΚΑ; Απλώς έτυχε; Μήπως δεν θεωρεί σημαντικό κάτι τέτοιο για τις ανάγκες πολιτών; Υπάρχουν άλλες επιδιώξεις που μεθοδεύονται και θα μας αποκαλυφθούν στο επόμενο διάστημα;

Η Ν.Δ. και ο νεοφιλελεύθερος κ. Χατζηδάκης έδειξαν πώς ακριβώς εννοούν την προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο που ψήφισαν πριν από μερικές μέρες στη Βουλή. Δεν έχουμε τίποτε καλό να περιμένουμε όσο ο καιρός περνά.

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Απαιτούμε από τη συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και που διασφαλίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των αναγκών των συμπολιτών μας.

Λέμε NAI στη λειτουργική ένταξη της πευκόφυτης έκτασης των 110 στρεμμάτων στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Λέμε NAI στη δημιουργία Αστικού Πάρκου πρασίνου, προσβάσιμου στους πολίτες 365 μέρες τον χρόνο!!!

Καλούμε σε αξιοποίηση των αδρανών δημόσιων εκτάσεων και κτηρίων που υπάρχουν στον Δήμο μας για δημόσια προσφερόμενες δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός συνολικά σχεδιασμένου προγράμματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet