Παρέμβαση Βλ. Σιώμου στη συνεδρίαση του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παρέμβαση Βλ. Σιώμου στη συνεδρίαση του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενο τον συντονισμό και την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, που διεξήχθη υπό τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αφού έγινε σύντομος απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και κυρίως της πρωτοφανούς θεομηνίας «Μήδεια», η δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους και τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα (29/4), καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται για την αποφυγή δυσάρεστων φαινομένων κατά την αντιπυρική περίοδο. Επίσης, τόνισε ότι έχουν ήδη έχουν αρχίσει εκτενείς αποψιλώσεις και καθαρισμοί δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, ότι έχουν συντηρηθεί όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και ο αναγκαίος μηχανολογικός εξοπλισμός και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ο Δήμος Πεντέλης θα προβεί στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την πυροπροστασία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα  Αθηνών, Λουκία  Κεφαλογιάννη, ο διοικητής του 12ου Π.Σ., Βασίλης Ζαφείρης, ο διοικητής του  9ου Π.Σ. Αθηνών, Γιώργος Πετρόπουλος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Γιάννης Ξανθάκος, ο υπεύθυνος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, Νίκος Λιάκος, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Δασαρχείου Πεντέλης, του Α.Τ. Μελισσίων, των Νοσοκομείων της περιοχής και των εθελοντών του Δήμου Πεντέλης. 

Ο κ. Σιώμος στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι «η συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Πεντέλης, την Περιφέρεια Αττικής , το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο Πεντέλης είναι πάρα πολύ καλή και ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τους αιρετούς και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, για την πολύπλευρη και σημαντικότατη βοήθειά τους στον ΣΠΑΠ και στον Δήμο Πεντέλης.

Ενημέρωσε ότι ο ΣΠΑΠ, όπως κάνει κάθε χρόνο, θα συνδράμει και φέτος τον Δήμο Πεντέλης, διαθέτοντας προσωπικό που θα πραγματοποιήσει χορτοκοπές, σε σημεία που θα υποδειχθούν από τους υπευθύνους του Δήμου. Επίσης, ενημέρωσε ότι ο ΣΠΑΠ σκοπεύει να στελεχώσει με εργαζομένους και εθελοντές το πυροφυλάκειο «Παναγιώτης Φούρλας» στην κορυφή σχεδόν του Πεντελικού και να μισθώσει μηχανήματα για τη συντήρηση δασικών δρόμων στα όρια ευθύνης του Δήμου Πεντέλης, όπως κάνει κάθε χρόνο.

Αφού επισήμανε ότι καθυστέρησε και φέτος η κατανομή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας σε Δήμους και Συνδέσμους, ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ  και η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας ζητούν για άλλη μία χρονιά τη μετατροπή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας, σε ΚΑΠ Πολιτικής Προστασίας. Επανέλαβε την άμεση ανάγκη για θέσπιση προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και τους Συνδέσμους, με αντικείμενο αποκλειστικά για την Πολιτική Προστασία με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκεια. Τέλος, τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να εξαιρεθούν οι συμβασιούχοι στην Πολιτική Προστασία από την ανάγκη για παρέλευση δωδεκαμήνου, έως τη νέα τους πρόσληψη.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δυσκολότερη σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, λόγω της κλιματικής κρίσης και της τεράστιας συσσωρευμένης καύσιμης ύλης, λόγω της πρωτοφανούς θεομηνίας «Μήδειας».

«Ελπίζουμε όμως σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τους Δήμους-μέλη μας, με το Πυροσβεστικό Σώμα, με τα Δασαρχεία και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο, κατά το δυνατόν, τρόπο, ό,τι συμβάν προκύψει», δήλωσε ο κ. Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet