Παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής Πεντέλης για το Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής Πεντέλης για το Παίδων Πεντέλης

Παρέμβαση για το θέμα που έχει ανακύψει με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έκανε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Πεντέλης, διά του γραμματέα της Δ.Ο., Απόστολου Φραντζή.

Ειδικότερα, στην παρέμβασή της η Οργάνωση αναφέρει:

«Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποτελεί πυλώνα του δημόσιου τομέα παιδικής υγείας, καλύπτοντας τη βόρεια ανατολική περιφέρεια της Αττικής, της περιφέρειας με τη μεγαλύτερη δημογραφική ανάπτυξη της Αθήνας. Παράλληλα, αποδεδειγμένα συνιστά σημαντικό μέσο αποσυμπίεσης των άλλων δύο νοσοκομείων της Αθήνας από το βάρος της παιδικής υγειονομικής φροντίδας του μισού περίπου πληθυσμού της χώρας.

Ιδιαίτερα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, όπως αυτή που ζούμε, η θέση εκτός  λειτουργίας ενός εξειδικευμένου και  άριστα στελεχωμένου νοσοκομείου παίδων και η μετατροπή του μονοσήμαντα σε κέντρο εμβολιασμού κατά της πανδημίας, υποδηλοί μη ρεαλιστική εκτίμηση των γενικών αναγκών παιδικής υγείας και μάλιστα λαμβανομένου υπόψη της ύπαρξης μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων (μέγα εμβολιαστικού κέντρου Προμηθέας, Σισμανόγλειο κτλ), αλλά  και της λειτουργίας μέχρι τώρα και του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης παράλληλα με την εκπλήρωση της αποστολής του. 

Για όλους αυτούς τους λόγους, ως πολίτες της περιφέρειας που καλύπτει το Νοσοκομείο αυτό, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στη μετατροπή αυτή, που νομιμοποιούμαστε να θεωρούμε ως σκόπιμη και ως προάγγελο της κατάργησης ενός κρίσιμου πυλώνα της παιδικής υγείας προς όφελος των καραδοκούντων ιδιωτικών συμφερόντων! Οι ασαφείς ανακοινώσεις από πλευράς του υπουργείου εντείνουν τις ανησυχίες των πολιτών. Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση των συλλογικών φορέων της Τ.Α. που θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανεξάρτητα με τις κομματικές δεσμεύσεις και προτιμήσεις. Περιμένουμε τη σαφή θέση της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης και την άμεση  σύγκληση του  Δημοτικού Συμβουλίου για το καίριο αυτό θέμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet