Παραχωρείται νόμιμα η χρήση της πλατείας Αγίας Τριάδας στον Δήμο Πεντέλης από την Ιερά Μονή Πεντέλης
Κοινωνία

Παραχωρείται νόμιμα η χρήση της πλατείας Αγίας Τριάδας στον Δήμο Πεντέλης από την Ιερά Μονή Πεντέλης

Μία από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες του Δήμου Πεντέλης λύθηκε σήμερα με θεσμικά ορθό τρόπο αναφέρει η δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα, υπογράφτηκαν από τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και τον μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη Σακελλαρίου, εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, οι ακόλουθες δύο συμβάσεις παραχώρησης χρήσης:

  • Συμφωνία παραχώρησης χρήσης αορίστου χρόνου, χωρίς τίμημα, για την πλατεία Αγίας Τριάδος, εκτάσεως επιφανείας 2.386 τ.μ. και τον περιβάλλοντα χώρο μπροστά στο εκκλησάκι εκτάσεως επιφανείας 7.476 τ.μ.
  • Συμβόλαιο παραχώρησης για 6 μήνες δωρεάν του χώρου επί της οδού Αγίου Τρύφωνος, στον οποίον σήμερα βρίσκονται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων του Δήμου, εκτάσεως επιφανείας 45.227 τ.μ. Στη σύμβαση αναφέρεται η δυνατότητα επέκτασης της παραχώρησης με τίμημα με αόριστη διάρκεια.

Με την υπογραφή των συμφωνιών με την Ιερά Μονή Πεντέλης ο Δήμος Πεντέλης αποκτά νόμιμη χρήση στην πλατεία Αγίας Τριάδας. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της πλατείας σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά μετά την υπογραφή των δύο συμβάσεων δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς δύο ακόμη χρόνιες εκκρεμότητες επιλύθηκαν με τον πλέον νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο. Ανοίγει ο δρόμος έτσι για την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Τριάδας και για τη χρήση του περιβάλλοντος χώρου προς όφελος των δημοτών, μετά από τη φροντίδα και τον καλλωπισμό του, με βάση τη μελέτη που έχουμε εκπονήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα, τον γενικό γραμματέα Γιώργο Καρβουνάκη, τον νομικό σύμβουλο Δημήτρη Σκαρλάτο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή».

Η ντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα από την πλευρά της τόνισε:

«Συνεχίζουμε να επιλύουμε όλες τις πολεοδομικές εκκρεμότητες που επί χρόνια ταλαιπωρούν τον Δήμο και τους πολίτες. Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών δίνεται τέλος στην αβεβαιότητα και την ασάφεια που υπήρχε όσον αφορά τη δυνατότητα που έχει ο Δήμος να αναβαθμίσει προς όφελος των πολιτών τους συγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία να αποσαφηνιστεί πλήρως το καθεστώς υπό το οποίο ο Δήμος τους χρησιμοποιεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet