Παρουσία της υπουργού Παιδείας η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Πεντέλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Κοινωνία

Παρουσία της υπουργού Παιδείας η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Πεντέλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/9, στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Πεντέλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2020-21.

Στον χαιρετισμό της προς τους μαθητές η κ. Κεραμέως, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη σε εσάς τους μαθητές για τις προσπάθειές σας, για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις και τις εξαιρετικές σας επιδόσεις. Θέλω από καρδιάς να σας πω ένα μεγάλο μπράβο διότι, υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, πετύχατε τον σκοπό σας. Καταβάλλατε προσπάθεια και εντέλει πετύχατε αυτό το οποίο επιθυμούσατε. Πρέπει όμως να πω ότι ένα μεγάλο μπράβο ανήκει και στις οικογένειές σας που ήταν δίπλα σας και σας στήριξαν σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Και βεβαίως τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό χωρίς τους εκπαιδευτικούς σας, που σας συνόδεψαν όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο και στα τελευταία πολύ κρίσιμα χρόνια προκειμένου να πετύχετε έναν τεράστιο σκόπο, την εισαγωγή στη σχολή που επιθυμούσατε.

»Αγαπητά παιδιά, ένας υπέροχος δρόμος ανοίγεται μπροστά σας. Πραγματικά εύχομαι να αδράξετε την κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί μπροστά σας, να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, και τους επιστημονικούς και τους κοινωνικούς, και να ικανοποιήσετε όλους τους σκοπούς και τις φιλοδοξίες σας».

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τους γονείς τους η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ανέφερε:

«Είμαι χαρούμενη που φέτος καταφέρνουμε να διοργανώσουμε και πάλι την εκδήλωση της βράβευσης των μαθητών του Δήμου μας. Των μαθητών που κατάφεραν να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο παρά τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώσαμε όλοι τα τελευταία δυο χρόνια με την πανδημία. Παρά τις δυσκολίες, τα καταφέρατε. Κόποι και ξενύχτια.  Μαθήματα διά ζώσης, αλλά και με τηλεκπαίδευση. Σας αξίζουν συγχαρητήρια.

»Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς σας που στάθηκαν στο πλευρό σας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς σας στον αγώνα που καθημερινά δίνουν ώστε οι μαθητές να επιτυγχάνουν στους σκοπούς τους. Εύχομαι από καρδιάς τα εφόδια που πήρατε από τους καθηγητές, αλλά και από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν στη νέα ακαδημαϊκή ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Η φοιτητική ζωή, θα σας πω εγώ, καθώς θυμάμαι και τα δικά μας, είναι από τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας. Η περίοδος αυτή ξεκίνησε για εσάς. Ζήστε τη έντονα και με κάθε μέσο και τρόπο, αλλά και με διάβασμα και μέθοδο. Το πτυχίο σίγουρα θα σας χρειαστεί.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς τους Δήμου για την παρουσία τους, τους προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αλλά κυρίως εσάς, τους πρώην μαθητές και νυν φοιτητές, που μας χαρίζετε ελπίδα και αισιοδοξία, γιατί μέσα από τη δική σας επιτυχία βλέπουμε ένα καλύτερο μέλλον να ανατέλλει. Καλή δύναμη στον νέο σας αγώνα, καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, με πολλές επιτυχίες και χαμόγελα».

Η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης για τη βράβευση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet