Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Κανένα παιδί εκτός του camp του Δήμου
Κοινωνία

Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Κανένα παιδί εκτός του camp του Δήμου

Ότι το camp του Δήμου Πεντέλης μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 200 παιδιά επισημαίνει ο δημοτικός συνδυασμός Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, ο οποίος και ζητεί από τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση, για να καλυφθούν οι ανάγκες των γονιών για καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών τους.

Στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός αναφέρει:

«Το θέμα της καλοκαιρινής απασχόλησης (Camp) για τα παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και των περιορισμών που προκύπτουν από την ανάθεση διοργάνωσής του σε ιδιωτική εταιρεία συζητήθηκε επί τροχάδην στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Σήμερα αναδεικνύονται με βροντερό τρόπο τα κενά του ελλιπούς και καθυστερημένου σχεδιασμού.

Έχουμε ήδη γίνει αποδέκτες παραπόνων πολλών γονιών καθώς το camp μπορεί να υποδεχθεί μόνο 200 παιδιά, οι θέσεις των οποίων καλύφθηκαν εντός μόλις δύο ημερών, αφήνοντας τους υπόλοιπα παιδιά και τους γονείς τους στα κρύα του λουτρού!

Είναι κοινωνικά ανάλγητο μέσα στην περίοδο της γενικευμένης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και ενώ ο κόσμος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά την πανδημία, να υπάρχουν γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε camp του Δήμου. Και για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν δημιουργική απασχόληση και φύλαξη γι’ αυτά να εξαναγκάζονται σε δαπανηρή συμμετοχή σε camp που διοργανώνουν άλλοι φορείς και ιδιώτες με υψηλή οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Σήμερα δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών αλλά είναι ανάγκη να αναζητηθεί επειγόντως διέξοδος, αφού δεν υπάρχει χρόνος. Για αυτό καλούμε τη δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την εξεύρεση λύσης κοινής αποδοχής για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κοινωνικού προβλήματος και να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους των γονέων.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet