Πεντέλη: «Τσουχτερά» πρόστιμα περιμένουν όσους πολίτες δεν απομακρύνουν τα οικοδομικά απόβλητά τους μέχρι 5 Οκτωβρίου
Κοινωνία

Πεντέλη: «Τσουχτερά» πρόστιμα περιμένουν όσους πολίτες δεν απομακρύνουν τα οικοδομικά απόβλητά τους μέχρι 5 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι όσοι προβαίνουν σε οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις έχουν την πλήρη ευθύνη για την απομάκρυνση των αποβλήτων τους. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι παρατηρούνται πολίτες που αγνοούν τη νομοθεσία και τους καλεί να προχωρήσουν μόνοι τους μέχρι την 5η Οκτωβρίου στην απομάκρυνση των αποβλήτων που παράγονται από τις οικοδομικές εργασίες.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή αναφέρει ότι οι πολίτες οφείλουν να συνεργαστούν με πιστοποιημένο μεταφορέα οικοδομικών υλικών, που θα οδηγήσει τα απόβλητα σε πιστοποιημένους χώρους ανακύκλωσης αυτών, μέσα από σύναψη συνεργασίας με ένα από τα εγκεκριμένα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ).

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν καταγράψει τα σημεία αυτά και έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων έκδοσης των αδειών, γνωρίζοντας συνεπώς ποιος εκτελεί οικοδομικές εργασίες στην πόλη. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να μπορούν ευκολότερα να πιστοποιήσουν τους παραβάτες και να τους επιβάλουν το πρόστιμο των 500 ευρώ που προβλέπεται, αλλά και το τέλος για την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet