Ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης
Κοινωνία

Ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης

Την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης Σπύρος Ξάφης αναφέρει σχετικά:

«Προσήλθαν πολλοί ενεργοί πολίτες για να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν με την άποψή τους. Σε μια εποχή που η πολιτική και οι συνεδριάσεις οργάνων και θεσμών, δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά αντίθετα θεωρούν ότι δεν τους αφορούν, η προσέλευση των πολιτών στο συμβούλιό μας, δείχνει ότι αφουγκράζονται τις πρωτοβουλίες μας και αγκαλιάζουν τις προσπάθειες εκείνες που έχουν ουσιαστική θεματολογία και αγνό κίνητρο προσφοράς για τον τόπο. Τους ευχαρίστησα στην συνεδρίαση, τους ευχαριστώ και πάλι, γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας Πεντέλης μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη νευραλγικών ζητημάτων και στην κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους. Στη συνεδρίαση μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρευρίσκεται ως καλεσμένος ομιλητής, ο υπεύθυνος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροσβεστικής Πεντέλης, ανθυποπυραγός Νικόλαος Λιάκος. Ειδικότερα, μας περιέγραψε:

  • την παρουσία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή,
  • την αποστολή του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης,
  • τις λειτουργικές και εξοπλιστικές ανάγκες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης,
  • τις εκπαιδευτικές δράσεις (πρόληψης, πυροπροστασίας, πυρασφάλειας εντός οικιστικού ιστού), που μπορεί να πραγματοποιήσει,
  • την αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, παγετός, πλημμύρες, σεισμούς)

Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους πολίτες και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου εξήχθησαν δημιουργικά συμπεράσματα. Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που έχουμε στην πόλη μας το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πυροσβεστικής, που αποτελείται από μεγάλο αριθμό εθελοντών και μπορούμε έτσι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, δύσκολες καταστάσεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ακραίων φαινομένων όπως η πυρκαγιά.

Ως Συμβούλιο Κοινότητας Πεντέλης θα στηρίξουμε τις προσπάθειές του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με όλες μας τις δυνάμεις, προχωρώντας στις κάτωθι πρωτοβουλίες:

  • Θα βοηθήσουμε στην κάλυψη των λειτουργικών και εξοπλιστικών αναγκών του, ξεκινώντας από την ανάρτησή τους σε λίστα στο Κοινοτικό κτίριο Πεντέλης, ώστε οι επιχειρηματίες και οι απλοί πολίτες να έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να συνδράμουν, επικοινωνώντας απευθείας με το Κλιμάκιο.
  • Θα έρθουμε σε επαφή με οργανισμούς, που στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας θα μπορούσαν να προβούν σε χορηγίες προς το Κλιμάκιο.
  • Θα προωθήσουμε την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων από τους αξιωματικούς του Κλιμακίου, στα σχολεία της Κοινότητας Πεντέλης ή/και ευρύτερα στον Δήμο, απευθυνόμενοι τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς.
  • Θα προγραμματίσουμε εκδηλώσεις εκπαίδευσης προς όλους τους πολίτες, για να μπορούν όλοι να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν απαιτητικές καταστάσεις χιονιά, σεισμού και πυρκαγιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet