Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στα Μελίσσια
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στα Μελίσσια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων ομιλία με θέμα «Καρδιαγγειακά νοσήματα σε περίοδο οικονομικής Κρίσης» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εγκάρδια – Πρόληψη Καρδιαγγειακών Nοσημάτων, Δωρεάν Αιματολογικές και Καρδιολογικές Εξετάσεις».

Βασική ομιλήτρια ήταν η επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Εγκάρδια Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι «Εκδηλώσεις σαν και αυτή είναι δράσεις στη βασική κατεύθυνση που έχουμε ως δημοτική Αρχή, “Άνθρωπος η Απάντηση στην όποια Ερώτηση”. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες όταν λαμβάνονται από στελέχη του Συνδυασμού τιμούν και τους ίδιους και τον Συνδυασμό και την πόλη μας, κυρίως όμως τιμούν τον άνθρωπο. Σ΄ αυτόν τον Δήμο υπάρχουν άνθρωποι της προσφοράς, άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, με μόνη ανταμοιβή την ηθική. Οφείλω ως αρχηγός αυτού του συστήματος να συγχαρώ όλους αυτούς οι οποίοι συνετέλεσαν στο να γίνει πράξη αυτή η προσπάθεια η οποία δίνει στην κοινωνία μας μία ακόμη βοήθεια, αυτή των Ιατρικών Εξετάσεων, παράλληλα με τη στήριξη που δίνουμε στην κοινωνία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με την Μπουτίκ ειδών ρουχισμού, με τη Στέγη αστέγων. Η άλλη πλευρά που στηρίζει αυτόν τον αγώνα είναι η Χορηγία. Δε θα πάψουμε λοιπόν όσα χρόνια μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας να λειτουργούμε στο πλαίσιο της βασικής μας αρχής “Άνθρωπος η Απάντηση στην όποια Ερώτηση”. Οι εξουσίες έρχονται και παρέρχονται και δεν είναι Αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι αυτές να υπηρετούν τον Δημότη, κάτι που σήμερα έχει ξεχαστεί από πολλούς και ιδίως από την κεντρική μας εξουσία».

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη προγραμματιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πάνω από 400 δωρεάν εξετάσεις από καρδιολόγο, παθολόγο και ψυχολόγο στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Μελισσίων και Πεντέλης.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εργαστήριου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής (ΕΚΠΑ) και την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική. Την επιμέλεια του Προγράμματος έχει η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, η οποία και προλόγισε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) Άγγελος Παλαιοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Ζώης και Λευτέρης Κιτσούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, η τοπική σύμβουλος Μελισσίων Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και η υπεύθυνη του Δ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων Γιώτα Τσινού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet