Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την 83η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης στα Μελίσσια
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την 83η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης στα Μελίσσια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Μικρασιατών Αγίου Γεωργίου, στα Μελίσσια, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 83η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Πεντέλης και του Συλλόγου Κρητών Νέας Πεντέλης και Φίλων Πεντέλης «Η Αρετούσα».

Η εκδήλωση άνοιξε με την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού από τον πρωτοπρεσβύτερο Λουκά Τσατήρη και την κατάθεση στεφάνων στους πεσόντες ήρωες από τη δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Μανώλη Πατεράκη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, τη Χρυσούλα Μπάμπου, πρόεδρο του Συλλόγου «Αρετούσα», καθώς και προέδρων και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης.

«Το πολιτιστικό τμήμα της βραδιάς, με την επιμέλεια του Γεώργιου Φραγκάκη, σημαίνοντα λαογράφου και χοροδιδασκάλου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πεντέλης, συγκέρασε τον λόγο με τα τελετουργικά πατήματα της Κρητικής μουσικής, σε μια εναλλαγή της ιστορικής αφήγησης που καλούσε στη συμμετοχή την Ένωση Ποντίων, τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκούλμπαξε», διατρανώνοντας τη λεβεντιά και περηφάνια της ελληνικότητας, για να συμπεριλάβει σε έναν κύκλο που ολοένα ξεδιπλωνόταν συγκινητικά τα φιλοξενούμενα κρητικά σωματεία που τίμησαν τη διοργάνωση αλλά και την ομάδα χορού του Δήμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η μνήμη κρατιέται άσβεστη μόνο όταν γίνεται ζωντανή εμπειρία, όταν οι αφηγήσεις γίνονται τραγούδι στα χείλη και πατήματα στον χορό που ενώνει στο νήμα του το παρελθόν και το παρόν, όταν η ιστορία γίνεται ζωντανό μας κτήμα που συγκινεί τη νέα γενιά και μαθαίνει έτσι να κρατά, να τιμά και να εορτάζει την ίδια μας την ταυτότητα. Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι είστε ο ζωντανός μας πλούτος και οι θεματοφύλακες της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και είναι ειλικρινής τιμή να σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο αλλά και τη συμμετοχή σας σε αυτό το κάλεσμα να τιμήσουμε όλοι οι σύλλογοι της πόλης μας με πρωτοστάτη τον Σύλλογο Κρητών, την πρόεδρο και τα μέλη του, την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ένα απαράμιλλο ορόσημο ηρωισμού στην παγκόσμια Ιστορία. Είναι αξιακό πρόταγμα και δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε θεσμούς πολιτισμού και εκπαίδευσης στην πόλη μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Δημοσθένους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όθων Δημοσθένους και μέλη της διοίκησης, δημοτικοί και εντεταλμένοι σύμβουλοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet