Πρόγραμμα “Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους” και στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Πρόγραμμα “Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους” και στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί το Πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναλαμβάνει άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Οι αρχές του προγράμματος είναι:

1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους του πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

2. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο –στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

4. Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίηση τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέτουν οι πολίτες είναι τα ακόλουθα:

1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Εντολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του.

Οι πολίτες του Δήμου Πεντέλης θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, Δ/ση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταχ Δ/ση: Λ. Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή Τ.Κ 153 42 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 2100 563, 213 2100 587.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet