Σε απόλυτη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης – Συνέδραμε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον Γέρακα
Κοινωνία

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης – Συνέδραμε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον Γέρακα

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε ανοικτή έκταση στο τέρμα της οδού Αροανίων στον Γέρακα Αττικής.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν το Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με βυτιοφόρο όχημα, καθώς και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης. 

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και λόγω της εγγύτητας του περιστατικού στον Δήμο Πεντέλης, η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για τα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, παρέμειναν σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία με το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και τους εθελοντές για κάθε ενδεχόμενο.

Μετά το πέρας της επέμβασης η κ. Κεχαγιά δήλωσε:

«Οι εθελοντές και ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, όπως φυσικά και ο ΣΠΑΠ, για ακόμη μία φορά ήταν σε ετοιμότητα και βοήθησαν αποφασιστικά στην κατάσβεση μιας εστίας πυρκαγιάς στη γειτονιά μας πριν αυτή γίνει απειλητική για την πόλη μας.

»Είμαστε σε εγρήγορση και θα συνεχίσουμε να είμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, ανάλογα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και την ένταση των ανέμων.

»Καλώ για άλλη μία φορά τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις καθημερινές οδηγίες από την ιστοσελίδα του Δήμου μας και να αποφεύγουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet