Σε ποιους χώρους θα… σερφάρουμε διαδικτυακά στην Πεντέλη
Κοινωνία

Σε ποιους χώρους θα… σερφάρουμε διαδικτυακά στην Πεντέλη

Ο Δήμος Πεντέλης, έπειτα από ενέργειές του, συμπεριλαμβάνεται στους 304 Δήμους που έχουν ενταχθεί στο έργο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων για δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους.

Τα σημεία που έχουν προταθεί για wifi σύνδεση είναι:

  • Πλατεία Αγ. Γεωργίου Δ.Κ. Μελισσίων
  • Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Δ.Κ. Νέας Πεντέλης
  • Πλατεία Χαραυγής Δ.Κ. Πεντέλης
  • Κολυμβητήριο Δ.Κ. Μελισσίων
  • Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Κ. Μελισσίων

Το έργο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης από τη Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθεί κατά τα τέλη του 2015.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet διάρκειας έως 30 λεπτά, με περιορισμούς για συγκεκριμένο περιεχόμενο, αρχεία, κ.;a., καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση έργων που συνεισφέρουν στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και στην πρόσβαση των πολιτών σε πληροφορίες και δράσεις, συμπληρώνοντας ότι “παραμένει σταθερά αντίθετος στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, στηρίζοντας μόνο τα δίκτυα οπτικών ινών”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet