Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Πεντέλης – Χάνονται 42 ώρες εβδομαδιαίως
Κοινωνία

Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Πεντέλης – Χάνονται 42 ώρες εβδομαδιαίως

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πεντέλης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταγγείλει, όπως υποστηρίζει, τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο.

Ο Σύλλογος αναφέρει αρχικά ότι «για τρίτη συναπτή χρονιά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο».

«Στο Γυμνάσιό μας, αν και είναι ήδη μέσα Οκτωβρίου και παρά τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει:

«Αν και έχουμε διανύσει έναν μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για πλήρη κάλυψη των διδακτικών ωρών, το σύνολο των εκπαιδευτικών κενών εβδομαδιαίως στο σχολείο μας ανέρχεται στις 42 ώρες.

»Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν καθηγητές για τα ακόλουθα μαθήματα: Γεωγραφία, φυσική αγωγή, θρησκευτικά, τεχνολογία, εργαστήρια δεξιοτήτων. Εκτός αυτού, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λόγω απουσίας δύο ακόμη καθηγητών οι οποίοι ασθενούν με Covid-19, εκ των οποίων ο ένας διορίστηκε μόλις πριν 10 ημέρες. Ως αποτέλεσμα, οι διδακτικές ώρες καθημερινά δεν ξεπερνούν τις τέσσερις ή τις πέντε.

»Δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, οι γονείς ανησυχούν και διερωτώνται αν το συγκεκριμένο σχολείο τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από το υπουργείο και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται και αν χρειάζεται να προβούν σε εντονότερες διαμαρτυρίες, σε περαιτέρω δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ κι ενδεχομένως σε κλιμάκωση της κινητοποίησής τους για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου».

«Δεν είναι πλέον αποδεκτό κάθε καινούργια σχολική χρονιά να χρειάζεται να διαμαρτυρηθούμε προκειμένου να διοριστεί επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών, φθάνοντας στα μέσα του πρώτου τετραμήνου και πολλές φορές ως τον Δεκέμβριο, για να υπάρχει δυνατότητα μόνιμου και ολοκληρωμένου προγράμματος. Αιτούμαστε τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να καλυφθούν τα εν λόγω κενά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο με ομαλούς ρυθμούς» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet